Nästa artikel
Resor till Estland från 11 juni
NYHETER

Resor till Estland från 11 juni

Publicerad 8 juni 2021 (uppdaterad 11 juni 2021)
Även om den estniska regeringen beslut idag är omgärdat med en viss osäkerhet kan det bli möjligt att resa med färja till Tallinn från den 11 juni. För att slippa krav på karantän krävs full vaccinering.

Problemet beskrivs fortfarande som den höga svenska smittspridningen som just nu är 227,4 per 100 000 invånare medan den i Estland ligger på 106,6. Det Estländska kravet är att smittspridningen ska vara lägre än 150 för att karantänsreglerna ska lättas.

Den Estländska regeringen medger dock att färjetrafiken Tallinn-Stockholm får återupptas från den 11 juni medan Tallinks VD Paavo Nõgene inte vill uttala sig om något exakt datum när Tallink återstartar trafiken.

Diskussionen i Estland handlar mycket om att de estländare som reser till Sverige måste kunna återvända till Estland på ett så säkert sätt som möjligt.

– Om estländare åker till Sverige är det nödvändigt att de kan återvända hem så säkert som möjligt, säger Nõgene till estländska public service kanalen ERR.

Estlands karantänsregler kräver att inresande från högriskländer ska sitta i en tio dagar lång karantän men personer med vaccinationsintyg slipper detta krav.

Det verkar dock bli möjligt att tillbringa en julisemester i vårt östra grannland vilket skulle kunna vara ett ypperligt tillfälle att uppleva något nytt och annorlunda.

Tallinks hemsida går det dock inte att boka resor i skrivande stund.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.