Nästa artikel
Rent and Travel växer med nytt center
NYHETER

Rent and Travel växer med nytt center

Publicerad 21 januari 2020 (uppdaterad 21 januari 2020)
Inte bara intresset för att äga husbil är stort, det gäller även att hyra dem. Bergholms utökar nu konceptet Rent and Travel när Interboat i Örebro blir den femte uthyrningsstationen.
I början av 2019 lanserade Bergholm Rent and Travel i Sverige och intresset, likväl som antalet uthyrningsstationer och hyrbilar, ökade under året. Verksamheten utökas konstant och senast i raden av upphämtningsställen är Interboat i Örebro som nu ansluter till konceptet. Idén lanserades 2015 av Knaus Tabbert Group i Tyskland med syftet att det ska bli lika enkelt att hyra husbil som en vanlig personbil. 

– Vi ser en ökad efterfrågan av att både vilja hyra husbil, och att som återförsäljare vilja hyra ut husbilar. Konceptet Rent and Travel växer och vi får in förfrågningar från många delar av landet. Vi är därför väldigt glada att Örebro genom Interboat nu är ny upphämtningsort, säger Lars Bergholm, vd för Bergholm.

Mats Saarväli är vd för Interboat, som säljer och byter husbilar och båtar. Han har länge märkt en önskan från kunderna att få möjlighet att prova på husbilslivet genom att hyra husbil. På senare tid har efterfrågan ökat kraftigt.

– Många av våra kunder är nyfikna på husbil, men det kan upplevas vara ett stort steg att köpa husbil. Därför är vi väldigt glada att nu genom Rent and Travel ha möjlighet att hyra ut husbilar till våra kunder. Att bredda vårt utbud genom att erbjuda en smidig uthyrningstjänst tror vi blir en win-win för oss och våra kunder, säger Mats.

Det går redan nu att välja Interboat som uthyrningsstation via Rent and Travels hemsida och på plats finns i dagsläget två olika husbilar att hyra. En husbil passar familjer, medan den andra mer lämpar sig för två personer. Förhoppningen är att erbjuda fler husbilar och modeller i framtiden.

Ambitionen för Rent and Travel är att erbjuda uthyrningsstationer över hela landet. I nuläget kan resenärer hämta upp sina hyrda husbilar i Kristinehamn, Norrköping, Stockholm/Arlanda och Jönköping/Tenhult och Örebro.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.