Bild
Nästa artikel
NYHETER

Rekordtidig uteserveringssäsong i år

Publicerad 21 mars 2018
Sola i Karlstad skiner den kalla vintern till trots ovanligt tidigt över alla lattesörplande soldyrkare. Kommunen gör nämligen vårstädningen så att alla påsklediga kan sitta utomhus och njuta av de första värmande solstrålarna.

Vanligtvis får Karlstadsborna vänta till efter 1 april för att kunna äta och dricka på stadens uteserveringar. Men i år kommer säsongen igång lite tidigare. Kommunen har efter önskemål från krögarna skyndat på vårstädningen på Kungsgatan och en del av Östra Torggatan och Västra Torggatan så att uteserveringarna där kan vara igång till påskhelgen.

Under februari bjöd Karlstads kommun in krögarna i kommunen till ett stormöte för att diskutera uteserveringssäsongen. Några av krögarna lyfte då ett önskemål om att få öppna sin uteservering till påskhelgen. För att kommunen ska hinna städa bort vintern ordentlig brukar krögarna få börja bygga sin uteservering 1 april. Men i år har kommunen tidigarelagt städningen så att de krögare som ansökt om att få öppna tidigare kan göra det.

- Det känns bra att vi kan ha en dialog med krögarna och att vi nu kunde ändra om lite i planeringen så att Karlstadsborna kan äta påskmiddag på en uteservering om de vill, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Redan idag den 21 mars börjar vårstädningen och på fredag kan krögarna börja ställa upp sina uteserveringar så de är färdiga till påsk.

- Det är lite av ett vårtecken när uteserveringarna slår upp, så det är kul att kommunen kunde tidigarelägga våren i år. Karlstadsborna brukar vara pigga på att sätta sig på en uteservering efter en lång vinter så nu hoppas vi bara på att solen kikar fram också, säger Asmir Ziric som driver Tempel.

Och visst får vi hålla med om att det är härligt att kunna skriva om de första vårtecknen!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.