Nästa artikel
Rekordsiffror för campingar
NYHETER

Rekordsiffror för campingar

Publicerad 27 februari 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Det rapporteras rekordöverskott från de kommunala campingarna i Västerbotten. Pengarna kommer bland annat att användas till en ost!

I somras rankade tidningen Amelia campingplatser runt om i Sverige, bland annat efter läge, badens barnvänlighet, charm och allmän trivsel. Byske camping hamnade på andra plats när det gäller Sveriges bästa familjecampingar. Detta refereras i en artikel i Norran.

– Det känns riktigt roligt att vi finns med i toppen. Nu är det bara att arbeta vidare, säger campingchefen Marie Lindqvist Holmlund.

Byskes femstjärniga camping är enligt tidningen ett av Norrlands charmigaste semestermål för barnfamiljer med lekplats, relax, bastu, cykelbana och trampbåtar.

När nu årsbokslutet  var uppe på fritidsnämndens dagordning var det idel glada miner. För det kom in 22 miljoner i intäkter  för campingarna i Skellefteå och Byske under förra året vilket är drygt två miljoner kronor mer än vad som kom in under 2012.

– Överskottet har bland annat använts för en ny receptionsbyggnad som nu finns på plats på Skellefteå Camping. Byggnaden är betydligt luftigare och modernare än den tidigare receptionen, säger Leif Gustavsson som är fritidschef.

Pengarna investeras i byggnader, bland annat har en ny reception byggts och där den gamla receptionen låg ska nu en ny servicebyggnad uppföras med byggstart i höst. Skellefteå camping ståtar nu med nya stugor och i Byske är det tre nya stugor.

– Vi har även i nämnden fattat beslut om att nya husvagnstomter ska ordnas fram i både Skellefteå och Byske, säger Daniel Ådin, fritidsnämndens ordförande.

En annan investering är en äventyrsgolfbana på Skellefteå camping. Minigolfbanan ska få en Skellefteåkaraktär, det kan handla om exempelvis att bollen ska gå igenom en Västerbottensost, allt för att ytterligare stärka Skellefteå som turistmål.

Norran har återgivet detta i en artikelserie.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.