Bild
Nästa artikel
NYHETER

Polisen stoppade husbil som körde 63 km/t för fort

Publicerad 8 juni 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
Bärgning, motorväg och fortkörning är ingen bra kombination. I morse ryckte polisen ut med flera polispatruller för att få stopp på framfarten som kostade de inblandade 5 000 kronor i böter.
Vid sjutiden i morse fick polisen region öst samtal om en märklig framfart där en husbil var inblandad rapporterar TT.

Husbilen bogserades av en utlandsregistrerad bil på E4 i Värnamotrakten i en hastighet som vida översteg de 30 km/t som är den tillåtna gränsen. De 93 km/t som mättes upp med laser innebar en överträdelse med 63 km/t. 

Det satt personer både i personbilen och i husbilen, säger Hanna Andersson, presstalesman på polisen i region Öst till Värnamo Nyheter.

Polisen gav böter till de utländska förarna, sammanlagt för de två personer i 50-årsåldern som ertappades blev det 5 000 kronor för såväl bogsering på motorväg som fortkörning. Eftersom högsta fart vid bogsering är 30 km/t och detta samtidigt är lägsta fart på motorväg är detta i princip inte tillåtet. Om omständigheterna ändå tvingar fram en bogsering får man endast göra detta till närmaste avfart och i så fall på vägrenen.

– De sade att de inte visste att det var förbjudet att bogsera på motorväg i Sverige, säger polisens presstalesman Hanna Andersson.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.