Nästa artikel
Påskfirande i vårsolen
NYHETER

Påskfirande i vårsolen

Publicerad 4 april 2015 (uppdaterad 1 oktober 2019)
I strålande vårväder firade ett 80-tal campingentusiaster från hela Sverige påsk tillsammans vid Hemvärnsgården i Falkenberg.

Hallandsposten har varit på besök hos Caravan Club som firade påsk vid Hemvärnsgården i Falkenberg. Caravan Club har cirka 30 000 medlemmar i hela Sverige, varav 1 100 i Halland. Tidningen berättar att långfredagsmorgonen bjöd på strålande solksken från en klarblå himmel. Som sig bör dukades påsklunchen fram för att alla skulle kunna njuta av en traditionsenlig påsk. Firandet inleddes med tävling i äggrullning, därefter den gemensamma påsklunchen och sedan föredrag av fågelexperten Jan Stenberg. Kvällen avslutades sedan med knytkalas och dans.

Inga-Lill och Christer, Anita och Leif, Siv och Arne samt Lena och Jan-Erik hade anordnat årets påskträff och Franco Sanseverino, Åke Svennbeck samt Christer Niklasson, ordförande i hallandssektionen, , intervjuades.

– Det är både en livsstil och ett sätt att umgås under otvungna former där vi äter, dansar, umgås och har kul tillsammans, säger Christer Niklasson till Hallandsposten och Franco Sanseverino berättar att han lånade sin första husvagn någon gång i mitten på 70-talet.

– Många av oss har varit med sedan start här i Halland för 15 år sedan och vi har även en egen camping vid Olofsbo, där medlemmar får bo till rabatterat pris, berättar Christer Niklasson.

Referensartikeln hittar du här.

Har du också utnyttjat påsken till något trevligt arrangemang? Kommentera gärna!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.