Bild
Nästa artikel
NYHETER

Partille får ställplatser som kan förbokas

Publicerad 24 maj 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
I Partille öppnas idag en ställplats för 23 husbilar men det kan komma att bli ytterligare 20. Den sägs vara den första ställplatsen som är bokningsbar på nätet.
Göteborgsposten skriver om den nya ställplatsen som har badvänliga Kåsjön på ett stenkasts avstånd och Bohus- och Vildmarksleden 50 meter även om Landvettervägen också finns i direkt anslutning. Naturnära kallar de detta och det kan nog de flesta hålla med om. Men det speciella är att platserna kan förbokas på nätet.

– Vad vi har hört så är den helt ensam i sitt slag. Inte bara i Sverige utan i hela världen, säger projektledaren Benny Nygren till GP och fortsätter, med buss tar det bara 18 minuter in till Korsvägen och Liseberg. För under turistsäsongen är det framför allt till Göteborg våra gäster vill ta sig.

Förbokningen hanteras via vandrarhemmets hemsida (vandrarhemmet drivs av hans hustru) men det går även att med självbetjäning checka in på den dygnet runt-öppna ställplatsen. 295 kronor per dygn eller 1700 per vecka är det pris som begärs från den 1 maj till den sista september, övriga året gäller 245 respektive 1500. Wifi ingår. Det går att boka längre perioder både via telefon eller mail och både husbilar och husvagnar vilka får vara upp till 10 meter. Det är inte en camping så plats för förtält saknas och för husvagnar så ställs bilen parallellt med vagnen.

GP skriver vidare att det kommit reaktioner på priset

– Vi har redan fått vissa kommentarer som att "ni är alldeles för dyra", men vi tror på en bra beläggning. Om inte i år, så nästa år när våra gäster spridit att vi finns, säger Benny Nygren till dem.

Här hittar du ställplatsens hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.