Nästa artikel
Påminnelser om avgifter blir digitala
NYHETER

Påminnelser om avgifter blir digitala

Publicerad 5 mars 2018
Transportstyrelsen fortsätter sin satsning med att digitalisera utskick av meddelanden. I mars månad börjar myndigheten därför att skicka tilläggsavgift för trängselskatt och förseningsavgift för infrastrukturavgifter digitalt.

I januari började Transportstyrelsen skicka avier för trängselskatt och infrastrukturavgifter digitalt. Det totala utskicket var på 637 168 försändelser. Av dessa gick 138 122 som digital post.

– 21,4 procent av utskicken gick som digital post. Genom att vi använder färre kuvert och får mindre kostnader för porto så blir utskicken kostnadseffektivare samtidigt som vi bidrar till en bättre miljö. Effekten ökar såklart när fler ansluter sig, säger Mats Kvarnström, projektledare på Transportstyrelsen.

Under mars månad är det dags för nya digitala utskick. De fordonsägare som tidigare har fått avier med trängselskatt och infrastrukturavgift digitalt och inte betalt, eller betalat för sent, kommer från och med 5 mars att få en avi med en tilläggs- eller förseningsavgift digitalt. Den som saknar digital brevlåda får våra utskick som papperspost precis som tidigare.

– Vår satsning har givit bra resultat, nu är det viktigt att vi fullföljer digitaliseringen. Det finns många fördelar med att få sina avier digitalt. Det är både säkrare och enklare, säger Jonas Maran som är verksamhetvecklare för Trängselskatt.

Fakta

Fordonsägare kan i dag enkelt och säkert ta emot post från myndigheter digitalt – till mobilen och till datorn – via en digital brevlåda.

Läs mer om hur du skaffar dig din digitala brevlåda.

Fordonsägare kan även välja att betala via autogiro eller få sina avier som e-faktura direkt till sin internetbank.

Mer om infrastrukturavgift

Mer om trängselskatt

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.