Nästa artikel
Otroligt bilfynd i Frankrike
NYHETER

Otroligt bilfynd i Frankrike

Publicerad 12 december 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
En helt otrolig, och bortglömd, bilsamling har hittats i västra Frankrike.

Det är den franske lastbilstillverkaren och uppfinnaren Roger Baillons samling som återupptäckts. Baillon byggde sin förmögenhet under efterkrigstiden och samlade på sig bilar främst under 50- och 60-talen för att bevara klassiska modeller för eftervärlden. Tanken var då att bygga ett museum. Under 70-talet gick affärerna sämre och delar av samlingen såldes, resten föll i glömska.

Nu har auktionsfirman Artcurial tack vare tips och sökande hittat det som är kvar av samlingen. 60 bilar, varav många stått orörda i 50 år, stod uppställda under ett plåttak på den franska landsbygden. Och det är inte vilka bilar som helst. Bland bilarna finns flera som tillhört kungligheter och andra celebriteter och med märken som Bugatti, Hispano-Suiza, Talbot- Lago, Panhard-Levassor, Maserati, Ferrari, Delahaye och Delage blir det knappast svårt att hitta köpare.

Nu pågår processen att transportera bilarna till Paris där de ska fotograferas och inspekteras. I februari kommer de att visas upp och säljas på Retromobile Salon som hålls i mässhallarna i Porte de Versailles. Är du sugen på någon av bilarna ligger prisuppskattningarna på allt från 500 till 12 miljoner euro, beroende på modell och skick.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.