Nästa artikel
Öregrund vill ha betalt
NYHETER

Öregrund vill ha betalt

Publicerad 27 augusti 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Nästa år kan det kosta pengar att ställa husbilen på kommunal mark i Öregrund. Trafiknämnden överväger att införa en serviceavgift skriver UNT.

I Öregrund har det en tid funnits åtta ställplatser i hamnområdet men efter påstötningar om illojal konkurrens från omkringliggande campingplatser skall nu kommunen utreda om det är möjligt att avgiftsbelägga dessa platser.

-Vi anser att kommunen med sina fria platser bedriver en konkurrerande verksamhet till våra betalade campingar och hamnverksamheter, heter det i brevet till UNT. I brevet bifogas dessutom bilder som visar husbilar som ställts upp olämpligt på olika platser i Öregrund.

Trafiknämnden har nu beslutat att utreda om det skall införas en serviceavgift för husbilsägare men frågan är inte helt okomplicerad.

– Enligt Transportstyrelsen finns inget som heter husbil, du kan alltså stå legalt på en vanlig bilparkering även om du tar upp två rutor. Vi har gjort åtta större p-platser för husbilar i Öregrund för att skapa större säkerhet. säger Lisa Landberg på Trafiknämnden till UNT och öppnar för att det i stället kan komma att tas ut en avgift för latrintömning.

Kamilla Nilsson vid Sunnanö camping är glad över beskedet att trafiknämnden ska utreda avgiftsfrågan.

–  De flesta andra kommuner tar ut en avgift för sina ställplatser. Och om man pratar med de boende vid Västerhamn tycker de inte det är trivsamt ha husbilsgäster som ställer upp bord, stolar och grillar där, säger hon till Uppsala Nya Tidning.

Här hittar du UNT:s artikel.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.