Nästa artikel
Örebro satsar på husbilsfri turism
NYHETER

Örebro satsar på husbilsfri turism

Publicerad 19 december 2014 (uppdaterad 19 december 2014)
Örebro satsar stort på utländska turister till regionen men trots denna satsning blir det inga nya ställplatser i Örebro.

Vi fick ett pressmeddelande från Örebro som slår på stora trumman kring en ny turistsatsning för utländska semesterfirare men inget av det vi kunde se handlade om ställplatser. Vi blev lite nyfikna och frågade Toni Eriksson, Region Örebro Län:

Ingår där satsning på ställplatser, övernattningsplatser för husbilar? Så här löd svaret:

- Nej det gör det inte. Men det är en fråga för respektive destination i vår region och de prioriteringar som de gör i kommande arbete. Det är inte en fråga som vi arbetar idag med på regional nivå.

Men Regionförbundets styrelse ska satsa över 6 miljoner kronor på att utveckla turismen och besöksnäringen i Örebroregionen. Man ska också stärka och stimulera regionens turistdestinationer att utvecklas till konkurrensstarka och attraktiva resmål. Marknadsföringen är tänkt att locka utländska turister.

- I de områden där vi kommit långt i utvecklingen – så som cykel, vandring och måltidsturism – ska vi tillsammans med entreprenörerna i regionen jobba för att ta fram paket och lösningar som gör oss mer exportmogna, säger regionrådet Irén Lejegren (S) och fortsätter att vi stå på tå och utvecklas för att våra besökare ska hitta nya anledningar att komma hit.

I Sverige finns det ca 65 000 husbilar och totalt i Europa 1 500 000. Under 2012, enligt den officiella statistiken från SCB, noterades 1 043 537 husbilsgästnätter på svenska campingplatser men det är säkert en underskattning eftersom det övernattas på fler ställen än campingar. Dessutom har det slagits rekord på rekord i antalet övernattningar sedan dess.

På något sätt ska ju turisterna komma till Örebroregionen. Men husbilarna är uppenbarligen ingen attraktiv grupp att locka till sig i denna satsning på internationella turister.

Kommentera: Tycker du Örebro även borde satsat på husbilsturism?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.