Bild
Nästa artikel
NYHETER

Öninge camping stänger

Publicerad 28 juli 2016 (uppdaterad 28 juli 2016)
Den sista september är sista dagen för den vid Vätterns strand och i skuggan av det magiska Omberg vackert belägna Öninge campings historia. Nu ska området bli seniorboende.

Det är affärsliv.com som skriver att ägarna till Öninge camping. Jessica och Niklas Svensson, lägger ner verksamheten efter tio år. Öninge camping ligger nära både Omberg och Vättern.

– Trender växlar, säger Jessica till affärsliv.com. Allt fler väljer husbil i stället för husvagn. Det betyder att långliggarna försvinner. Husbilsägare vill gärna bo mer centralt och de rör mer på sig. Att ändra på utvecklingen är omöjligt, det gäller att hänga med.

Det vidsträckta campingområdet har plats för fler än 150 husvagnar och därutöver finns tio campingstugor av olika standard. Förra året stängdes poolen då den började läcka men det finns restaurang, kiosk och sällskapsrum i serviceanläggningen. Sista september stänger campingen och husvagns- och husbilsfolket får söka sig till Gränna eller Vadstena i stället, eller kanske till Hästholmens hamn där uppställningsplatser planeras.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.