Nästa artikel
Oftare med färja till Polen
NYHETER

Oftare med färja till Polen

Publicerad 26 augusti 2014 (uppdaterad 26 augusti 2014)
Med start den 1 september ökar TT-Line frekvensen på linjen mellan Trelleborg och Swinousjcie från 12 till 20 avgångar per vecka, vilket betyder upp till 17 dagliga avgångar mellan södra Sverige och kontinenten.

I januari 2014 startade TT-Line en ny linje mellan Trelleborg i södra Sverige och polska Swinousjcie, med 12 avgångar per vecka. På grund av ökad efterfrågan från passagerare och fraktkunder ökar TT-Line antalet avgångar från och med 1 september till 20 avgångar per vecka.

- Sedan vi startade linjen mellan Trelleborg och Świnoujście i början av året har främst fraktkunder, men också passagerare efterfrågat fler avgångar. Därför är vi glada att nu kunna erbjuda fler avgångar, framförallt under veckodagarna då vi har många fraktkunder som trafikerar linjen Sverige och Polen, säger Eva Jönsson fraktansvarig TT-line AB.

Linjen trafikeras främst av färjan MS Nils Dacke som har 163 hytter och en lastkapacitet på 2 200 längdmeter.

- Att vi kan öka vår kapacitet på linjen Sverige – Polen så snabbt beror både på fartygets storlek som trafikerar linjen men även på att vi har etablerat ett frakt- och passagerarkontor i Świnoujście, säger Bernard J Termühlen, VD TT-Line GmbH.

Linjen Trelleborg-Travemünde, som har också haft en trafiktillväxt under året kommer även fortsättningsvis att erbjuda 46 avgångar i veckan medan Trelleborg-Rostock kommer att trafikeras mer frekvent av fartygen Nils Holgersson och Peter Pan.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.