Bild
Nästa artikel
Nyheter

Nytt 2012 – Hymer

Publicerad 30 augusti 2011 (uppdaterad 30 augusti 2011)
Hymers husbilsflotta 2012 är stor: närmare bestämt 45 individuella modeller. Merparten av bilarna bygger på Fiatchassi och då endast motorerna med Euro-5 standard. Alla Fiatbyggda bilar har dessutom från och med 2012 Fiats 130 hk-motor som standard (dock inte Hymer Car).

 

Största nyheten från det tyska storföretaget – så här långt – är dock att Hymer B-Klass nu lanseras på Mercedeschassi. Namnet på den nya modellen är StarLine. Fyra av StarLinebilarna har dubbelgolv, medan två är utan. 
– Det är en suverän vinterbil med bakhjulsdrift som vi tror mycket på, säger Christopher Engstrand på Hymer Center. Den nya bilen har de smarta detaljerna som funnits i B-Klassbilarna, dubbelgolvet bland annat.
StarLine finns i olika planlösningar och olika längder men har samma karossform. Invändigt påminner den nya modellen om sina äldre B-klass-syskon vad gäller färg, form och material. Men några lösningar skiljer sig, framför allt i B-Klass StarLine 680, som levereras med dubbelgolv och Alde vattenburen värme. Det finns en extra stor sittgrupp och praktiskt vinkelkök. Liksom franska Rapido firar Hymer 50 år som husbilstillverkare och markerar födelsedagen med en specialverson av halvintegrerade Tramp: Hymer Tramp Premium 50, byggd på Fiat. Bilen kommer att vara mycket välutrustad.
– Eftersom det är en specialedition får man mycket för pengarna, säger Christopher Engstrand.
Invändigt är Tramp 50 ljus, träslaget är blont och textilierna creméfärgade. Man har också satsat på nya ergonomiska dynor i sittgruppen. Långbäddarna i bilens bakre del går att göra om till en dubbelbädd vilket är en praktisk funktion. &

Inredningen i nya Hymer B-klass StarLine.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.