Bild
Nästa artikel
Nyheter

Nytt 2012 – Cabby

Publicerad 25 augusti 2011 (uppdaterad 25 augusti 2011)
Cabby uppger att deras vagnar har etthundraåttioåtta nyheter och förbättringar inför 2012. Vi tittade närmare på en del av dem i Kristinehamn samma dag som vagnarna skulle forslas upp till Nolia och premiärvisas

Exteriört har baksidan av vagnarna förändrats en hel del. Främst har bakpartiet förändrats. Ljusrampen bak löper nu upp längs sidorna nästan hela vägen till taket. Trafikbelysningen är större och uppflyttad, det påminner en hel del om en husbil. Runt trafikbelysningen sitter högglansigt plexiglas som även tittar fram på sidan av vagnen. 

På standardvagnar är plexiglaset rödfärgat med texten Cabby på partiet på sidan av vagnen. På Caiennorna står det Caienna och plexiglaset är kolsvart. Bakpartiet särpräglar Cabbyvagnarna från de flesta andra vagnarna på marknaden just nu. Det är tydligt att Cabby vill att det ska synas att man valt just en Cabby.
På framsidan av vagnen har positionsljusen infattats i en ganska invecklad aluminiumhistoria och återfinns nu högt upp på vagnen. Draghandtagen är betydligt längre och är mycket greppvänliga. Entrédörren är nydesignad med bland annat nytt lås som är bredare än tidigare.
Interiört har det också hänt en del i Cabbyvagnarna. Överlag är linjerna mjukare intrycket känns mer enhetligt. Tidigare har Caiennavagnar haft mörk träinredning och standardvagnar ljus. Från och med 2012 har samtliga vagnar samma träfolie, den kallas äpple och är mörkbrun. Dessutom har ett extra lager lack lagts på snickerierna. 
Vad är då skillnaden mellan en Caienna och en standardvagn? Caienna är väl utrustad från grunden med bland annat fyrlågig spis med ugn och grill samt stort kylskåp på den långa listan med tillbehör. Dess--utom har de egna designlösningar på bland annat kranar. Noterbart är att detaljer som förra året var förbehållet Caienna, till exempel kranen i köket, nu är standard i de van-liga vagnarna. Cirka fyrtio procent av Cabbys försäljning utgörs just nu av Caiennavagnar.
Köket har fått nya lösningar och ny design. Konceptet i Cabbys kompaktkök, som återfinns i en del vagnar, är ett examensarbete av en industridesignelev på högskolenivå. Det föll så väl ut att Cabby nappade på idén och implementerade konceptet. Bland lösningarna finns ett hörnskåp med en utdragbar del som fungerar som avställningsyta. I den utdragbara delen finns hyllor, ett skafferi helt enkelt. Direkt ovanför skafferiet finns en skärbräda som automatiskt får stöd underifrån av avställningsytan, mycket smart.
Andra nyheter i alla kök är att kökslådor och överskåp har ett soft-close system som fungerar ypperligt. Alla kontakter och brytare i köket har samlats i en lättåtkomlig stolpe av anodiserad aluminium. Man valde att flytta dem då många kunder klagat på att det var svårt att nå dem tidigare. Fyrlågig spis är nu standard i alla vagnar.
Nästan all belysning i vagnen är nu av LED-typ, Cabby väntade länge med att byta då de tyckte att de tidigare LED-typerna var för färgmässigt ojämna. De gav ofta ett för kallt ljus. Nu finns bättre LED-lampor att tillgå.
Det finns fler tillval än någonsin. Fondväggen i köket kan till exempel fås i olika utförande som borstad aluminium eller ett material som liknar kakel. Panelgardiner finns att få i stället för de vanliga gardinerna. På textilsidan finns flera varianter att välja på. Tolv nya planlösningar finns och toan kan flyttas till valfri sida. Att ha toan på entrésidan är praktiskt på vintern med tanke på snön, men sommartid kan den då hamna i förtältet. Nu får man välja vilken säsong man prioriterar. 
Badrummen i vagnarna har fått ny design med inspiration från fritidsbåtar. I de fall man väljer en vagn med badrummet längst bak får man ett synnerligen rymligt badrum med marknadens största dusch, hävdar Cabby.  Badrummet ger ett positivt första intryck.
Sammanfattningsvis är det i grund och botten samma vagn som tidigare. En svenskbyggd premiumvagn med mycket goda drag- och vinteregenskaper. Nu med högre svansföring. &
Mikael Galvér (text och foto)

Nydesignat kök med fyrlågig spis som standard.

Rejält draghandtag.

Cabby har sökt inspiration hos båtbranschen och det funkar!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.