Nästa artikel
Nyheter från Hymer
2015

Nyheter från Hymer

Publicerad 13 augusti 2014 (uppdaterad 15 augusti 2014)
Hymer startar den nya modellsäsongen med två nya modellserier, den halvintegrerade HYMER Tramp SL och den helintegrerade HYMER B-Klass PremiumLine.

Nya HYMER B-Klass PremiumLine

Efter att de enklare integrerade modellerna under S-klass började kallas för B-Klass 1981 har 33 år senare mer än 55.000 fordon i denna serie av helintegrerade rullat av bandet i Bad Waldsee. Modellen har sju planlösningsalternativ, AL-KO lättviktschassi, farthållare, Goldschmitt spiralfjädrar för framaxeln och dubbelgolvskoncept med låg tyngdpunkt och ljuddämpande konstruktion. Till detta kommer den typiska Hymer PUAL-påbyggnaden med glasfiberbeläggning på taket och krockkuddar på både förar- och passagerarsidan, ABS, ESC, Traction Plus samt Hill-holder.

Interiören är utformad utan trappsteg eller avsatser och har möbler i Palatino Apple och ny klädseldesign med namnet ”Messina”. Bodelsdörren är även den förbättrad i nya PremiumLine. I stället för den vanliga 55 centimeter breda bodelsdörren, har nya PremiumLine en 70 centimeter bred dörr.

Bra sovkomfort fås tack vare breda, lättillgängliga sängar med madrasser gjorda i kallskum med flera individuella zoner. Köket har bänkskivor i mineraliskt material, samt den nya generationen Smart-Tower kylskåp med en volym på 142 liter och 15 liters frysfack. Köket går även att utrusta med en gasolugn och hybridspis av gasol och elektrisk platta.

Ytterligare förbättringar som kan nämnas är ökning av färskvatten- och gråvattentankens volym till 160 liter respektive 140 liter, elektriska tömning av gråvattentanken, breda garagedörrar på båda sidor och 100% LED-belysning.

Nya HYMER Tramp SL – en halvintegrerad i högsta premiumklass

Halvintegrerade Exsis-t är tänkt som en instegsbil för kunder som behöver en husbil med 3.5 tons totalvikt, Hymer Tramp CL finns med eller utan nedsänkbar säng och Hymer ML-T är Hymers premiummodell på Mercedes-Sprinter chassi. Under säsongen 2015 kommer utbudet från Hymer att kompletteras genom nya HYMER Tramp SL med dubbelgolv. Den nya modellen är tänkt att ligga i toppen bland halvintegrerade husbilar och riktar sig till kunder som uppskattar konceptet halvintegrerat men som vill ha en husbil i premiumklass med utrustning och komfort liknande en helintegrerad.

Hymer Tramp SL med sina nya planlösningar bygger vidare på Hymer Tramp CL men har ett dubbelgolv med installationer och källarutrymmen samt en enda plan nivå genom hela fordonet. Denna dubbelgolvskonstruktion känns igen från den helintegrerade B-Klassen där den också är standard. Den nya modellserien har också extra hög takhöjd samt en omfattande standardutrustning som förar- och passagerarkrockkuddar, ABS, ESC, Traction Plus, Hill-holder, LED-belysning, höjdjusterbara förarsäten, madrasser i kallskum med flera individuella zoner och mycket annat. I köket finns utrustning som en bänkskiva tillverkad av mineraliskt material, praktisk bänkbelysning samt det nya Smart-Tower kylskåpet med en kapacitet på 142 liter och ett frysfack på 15 liter. Garagen har stora garagedörrar på båda sidor som är standard på nya HYMER Tramp SL. Denna nya halvintegrerade premiummodell har en tjänstevikt under 3,5 ton.

Lansering och grundpris i september 2014

I Sverige kommer nya Tramp SL att presenteras under september månad med start på Elmia Husvagn & Husbil 11-14 september. Då kommer teknisk information samt grundpriser att finnas tillgängligt.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.