Polar 730 boggivagn med skölden och en helt ny (vrålande) björn på bakstammen. Chimera by Polar alltså.

Nästa artikel
Nyhet: Chimera by Polar
Nytt 2025

Nyhet: Chimera by Polar

Publicerad 2024-08-06 13:35 (uppdaterad 2024-09-11 14:51)

Polar 730 boggivagn med skölden och en helt ny (vrålande) björn på bakstammen. Chimera by Polar alltså.

Den största satsningen någonsin från Dorotea, Chimera by Polar. Kolla in vagnen här!

Polarvagnen gör sin största satsning någonsin med nya "Chimera by Polar".

– En historisk vagn möter vägen. Att Chimera by Polar är vår största satsning någonsin märks både på designen på utsidan och komforten på insidan, säger Tony Ekström, VD Polarvagnen.
Chimera by Polar kommer i två storlekar till att börja med. Enkelaxlade 590 och den större 730. Och de har unika planlösningar. Mörka möbelsnickerier, men med ljusa luckor och lyxiga detaljer som kopparfärgad vattenkran och kopparfärgade luckhandtag.

På akterväggen ser vi en vrålande björn på en mässingsfärgad sköld. Alltså en helt annan (vildare?) björn än den snälla profilen vi är vana vid från Polar. Med tanke på vilken succé Black Line blev förra året så är kanske det här ytterligare ett kliv i den riktningen. 
Självklart blir det Alde vattenburen värme och en omfattande standardutrustning som gasolugn, 170-liters kylskåp och mycket annat. Namnet Chimera, kan det vara hämtat från grekiska mytologin med lejonet och geten på en sköld? Här har vi istället den vrålande isbjörnen.

Vi på redaktionen får känslan av "rock 'n roll lyx". Vad är det? Jo en kompromisslöst fullutrustad husvagn passande en gitarrhjälte med stort kapital.

Men det är inte bara Chimera som är nytt för Polar-säsongen 2025. Alla serier blir nya och de kommer att delas upp i tre nivåer: Blueline, Blackline och Chimera, där varje erbjuder en egen utrustningsnivå, olika planlösningar och en bredd av interiöra och exteriöra tillval.

Därmed ersätts de tidigare nivåerna Original, Selected och Customized. 

Chimera by Polar har även en sköld på sidan som visar vad det handlar om.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.