Från och med i höst satsar Finnlines på flärdfulla kryssningar mellan Kapellskär-Långnäs-Nådendal.
Förutom att två nya Superstarfartyg, som tar fler passagerare, sätts in på rutten introducerar rederiet på ett nytt mat- och dryckeskoncept ombord.
På färjorna kommer det att finnas både traditionell buffé och flera andra restauranger och barer med menyer som ska passa allt från affärsmöten till romantiska middagar, lovar Finnlines. Gemensamt för alla är att de baseras på delikatesser från skärgården och tar inspiration från medelhavsköket.
Det handlar inte bara om fine dining, utan även om att använda lokalt odlade råvaror i säsong, på ett sätt så att matsvinn och energiförbrukning hålls nere. Bröd och bakverk bakas i Åbo med omnejd och skärgårdsbuffén och läsken kommer från Åland.
Till hjälp har man tagit den kände finske kocken Henri Alén, som driver krigen Finnjävel i Helsingfors och är domare i den finska versionen av tv-serien Masterchef och prisbelönta bartendern Josephine Sondlo. De har skapat menyerna tillsammans med Dan Grönvall, chefskock på Finnlines.
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.