Bild
Nästa artikel
NYHETER

Ny ställplats på Ölands Alvar

Publicerad 10 maj 2016 (uppdaterad 24 oktober 2019)
Efter flera turer har nu ställplatsen vid Neptuni ängar fått klartecken. Här är Alvaret som allra vackrast och en infekterad strid blossade upp om ställplatsen skulle tillåtas. Men nu är den öppnad.
Vid en av de vackraste vägsträckorna på Öland, två kilometer norr om Byxelkroks hamn efter väg 136, öppnar nu en ny ställplats i den vackra Alvarsnaturen. Platsen ligger bara 150 meter från havet insprängd i den Öländska naturen.  

Avståndet  mellan fodonen följer gällande bestämmelser samtidigt som utformningen är sådan att detta inte ska bli ett hinder. Ställplatsen beskrivs som en naturupplevelse med stillhet vid en fantastik kustmiljö med husbilfolkets önskemål i fokus. Det finns sophantering men vad beträffar toaletter, vatten, dusch, tvättmöjligheter och latrintömmning finns det i hamnen.

Hela Öland omgärdas av restriktioner och strandskyddade områden vilket ställplatsen månar om. Ställplatsägaren vill gärna att gästerna skall uppskatta detta och att vara varliga mot naturen. Men det som är det viktigaste, att platsen är godkänd med bygglov, innebär att inga "civilpoliser" ska kunna störa och göra kvällen sur efter en härlig grill och gott glas rött. Det är viktigt att husbilfolkets anseende ska förbli positivt och att skapandet  av dessa platser gör att fler undviker den vilda parkeringen som sker i avsaknad av lämpliga platser.

Det har inte varit gratis att anlägga ställplatsen och till det kommer underhållet så det blir en avgift på 100 kronor per dygn. Ställplatsen kommer inom kort ut på olika forum med såväl koordinater som bilder.

GPS:  N57°20'59", E17°02'10"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.