Bild
Nästa artikel
NYHETER

Ny ställplats längs Göta Kanal

Publicerad 1 juni 2016 (uppdaterad 1 juni 2016)

Ställplatsen i Borensberg

Inför säsongen 2016 utökas antalet ställplatser längs Göta kanal med en helt ny ställplats i centrala delen av Söderköping, samt fler platser i Borensberg och Hajstorp. Detta för att möta den ökande efterfrågan på ställplatser längs Göta kanal.

Öster om slussen i Söderköping förbereds det nu för fullt för den nya kanalnära ställplatsen som beräknas öppna till midsommar. Den ska rymma 22 platser alldeles invid kanalen och blir ett bra komplement till övriga ställplatser i området.

Anders Donlau, VD på AB Göta kanalbolag, menar att ställplatsen i Söderköping blir ett viktigt tillskott både för bolaget och för utbudet längs Göta kanal.

–Göta kanal har blivit en viktig husbilsdestination, vilket till viss del säkert beror på att många av de som idag köper husbil är tidigare båtägare, säger Anders Donlau. Vi behöver öka tillgängligheten för alla och möta besökarna på fler sätt än bara vattenvägen.

Även i Hajstorp och Borensberg har Göta kanalbolag investerat i nya ställplatser. Ställplatsen i Borensberg utsågs förra året till Årets ställplats av tidningen Husbil & Husvagns läsare och det har ökat antalet tillresande husbilsfantaster.

–Vi är otroligt stolta över utmärkelsen Årets ställplats, det har betytt mycket för oss. Ställplatserna har gett oss en längre säsong och bidrar till ett levande hamnområde. De 10 nya ställplatserna är unika i sitt läge längst ut på piren mot kanalen och kommer ge oss en chans att möta den ökade efterfrågan säger Catharina Rodling som driver ställplatsen i Borensberg.

Söderköping är en småstadsidyll med historien levande i trånga gränder, kullerstensgator och låga hus.

Söderköpings ställplats är placerad på södra sidan av kanalen med ca 500 meter till stadens centrum, slussen och serviceanläggningen (med toa, dusch, tvätt, sopor, latrintömning). Ställplatsen kommer drivas av Göta kanalbolag, inrymmer 22 platser och kostnaden blir 185:-/dygn.

Längs Göta kanals 19 mil finns 15 ställplatser från Sjötorp i väst till Mem i öst.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.