Nästa artikel
Ny spännande plåtis från Ford och Trigano!
NYHETER

Ny spännande plåtis från Ford och Trigano!

Publicerad 2 oktober 2017 (uppdaterad 3 oktober 2017)
Trigano Group har flera varumärken och de inleder ett samarbete med Ford där Transit Intelligent All Wheel Drive van blir basfordon för nya Randger 560 som får en unik fyrhjulsdrift. De fabrikat som ingår i Trigano erbjuder dessutom en femårsgaranti.
Trigano Group är ägarföretag till en lång rad fabrikat, bland andra Eura Mobil, McLouis, Elnagh, Chausson, Karmann och det nyligen förvärvärvade Adria.

Det här är den första informationen vi ser om det här och modellen Randger 560 visas just nu på husbils- och husvagnsmässan i Paris. Pris och vilka varumärken den nya Ford Transiten är tänkt för vet vi i dagsläget inte något om men namnet Randger har tidigare använts av Trigano Group och det skulle kunna tyda på att det kan bli ett nytt fabrikatsnamn i koncernen. Vilken av koncernens fabriker som bygger inredningen är inte känt.

Ford skriver i sitt pressmeddelande att samarbetet kommer att leda till att Trigano Group kommer att erbjuda Fords "mångsidiga" nya basfordon med intelligent fabriksmonterad fyrhjulsdrift.

Motorn, som lanserades i fjol, är på 2,0 liter med EcoBlue-teknik som finns i effektnivåerna 130 samt 170 hk, har turboöverladdning och lågfriktionsteknik. Vridmomentet är 20 procent högre vid 1 250 rpm jämfört med den tidigare 2,2-litersmotorn och vidare sägs att den Transit-baserade Randger 560 kommer att vara bränsle-effektiv med låga CO2-utsläpp. När det gäller Randger 560 har den en sexväxlad manuell låda.

Vidare skriver Ford i pressmeddelandet att de kommer att lämna en utökad garanti på fem år för alla Ford-baserade husbilar i Triganogruppens fabrikat och som är inregistrerade från 1 juli 2017.

Det som Ford framhåller är att den intelligenta fyrhjulsdriften blir bas för nya Randger 560. Fyrhjulsdriften är originalmonterad av Ford och ska, enligt Ford, vara unik för ett fritidsfordon i segmentet.

Bilen är utrustad med Fords röststyrda SYNC 3 underhållningssystem som har en sex tum stor pekskärm, adaptiv farthållare, trafikskyltsavläsare, kollisionsförhindrare för fotgängare samt sidvindsstabilisator.

Randger 560 ska få fyra sovplatser och ha plats för fem bältade passagerare.

Basfordonet är utvecklat av Fords Dunton Technical Centre, U.K., och byggs i Fords turkiska fabrik i Kocaeli.

- Husbilsförsäljningen ökar snabbt och fler kunder upptäcker möjligheterna till de upplevelser de erbjuder, säger Hans Schep, VD för Commercial Vehicles, Ford of Europe och fortsätter Utrustad med segmentets enda fabriksmonterade fyrhjulsdrift kan ägarna till Ford Transit-baserade Randger 560 utforska både vägar och terräng i total förvissning om både förmåga och tillförlitlighet hos deras husbil. 

De Ford Transit modeller som levereras till Triganogruppen modifieras i enlighet med Triganogruppens önskemål. Bland dessa modifieringar nämns att handbromsspaken flyttas för att det ska bli lättare att ta sig mellan bodelen och de främre stolarna. Dessutom modifieras placeringen av avgassystem och bränsletank för att utöka möjligheterna att bygga bodelen samt att eleffekt och kraftuttagssystem förbättras.

Självklart framhåller Ford flera gånger den intelligenta fyrhjulsdriftens fördelar med bättre grepp på glatta underlag som blött gräs eller snöiga vägar och fördelarna när bilen körs på grus- eller skogsvägar. I automatläget kan systemet skicka halva drivkraften till framhjulen så att dessa inte tappar greppet på lösa underlag. Man kan även låsa systemet oavsett vilken hastighet bilen framförs i för att få maximal funktion i krävande situationer. Nya bakre stötdämpare ska ge både bättre vägegenskaper och komfort.

Ford och Triganos nya femårsgaranti, som alltså inte gäller alla Transit utan de som säljs under Triganos varumärken, inkluderar One Call service, service på ägarens språk och prioriterad service i hela Europa.

Avslutningsvis sägs att att Karmann Dexter 4x4 är en systermodell som säljs på den tyska marknaden.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.