Inspired Safety Coupling

Nästa artikel
Ny koppling från BPW
2015

Ny koppling från BPW

Publicerad 14 augusti 2014 (uppdaterad 14 augusti 2014)

Inspired Safety Coupling

BPW presenterar inom kort en ny säkerhetskoppling med en spännande design.

Axel och chassitillverkaren BPW har produkter som används på bland annat Polars husvagnar och under mässan i Düsseldorf kommer de att presentera sin nya säkerhetskoppling, iSC. Förkortningen står för Inspired Safety Coupling och nog har BPW jobbat en del med både design och ergonomi på denna säkerhetshöjande kulhandske.

Handtaget styrs med en hand och har två lägen, så som det brukar vara på säkerhetskopplingar, ett för enklare manövrering/backning på campingen där friktionsbeläggen släpper greppet om dragkroken och det nedersta "låsta" läget vid färd längs vägen. När handtaget är helt nedfällt "låser" friktionsbeläggen omkring dragkulan på bilen, vilket ger mer stadga och motverkar att vagnen slingrar. En slitagevarnare finns där det går att se om friktionsbeläggen behöver bytas medan det gula/gröna stiftet som syns längst fram på kopplingen visar om handsken är korrekt kopplad runt kulan.

Nya iSC premiärvisas på mässan i Düsseldorf och kommer att finnas i tre olika versioner beroende på vagnens vikt. Försäljningsstart beräknas till senare delen av september och säkerhetskopplingen går även att eftermontera på många vagnar och passar alla bilar med kuldiameter på 35-50 mm.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.