Bild
Nästa artikel
NYHETER

Nu kommer 4G+ i över 100 kommuner

Publicerad 14 juni 2016 (uppdaterad 14 juni 2016)
Telenor och Tele2 ökar kvaliteten och hastigheten i sitt gemensamma 4G-nät genom att aktivera 4G+, LTE-Advanced, i 108 kommuner runt om i Sverige.

För alla oss som nyttjar mobilt internet börjar nu nästa generation komma vilket gör det ytterligare lite snabbare. 

Telenor och Tele2 aktiverar nu 4G+ på samtliga basstationer inom 4G-nätet som har stöd för den nya tekniken. Det handlar totalt om 108 kommuner som berörs inledningsvis och främst är det tätorter som kommer att nås av uppgraderingen till 4G+ då det krävs att det finns både låga och höga frekvenser för LTE.

- Det känns väldigt roligt att vi nu aktiverar 4G+ och dessutom i så stor omfattning. Detta är en naturlig fortsättning på 4G-tekniken och nästa steg i att nå högre och stabilare hastigheter i vårt nät, säger Patrik Nilsson nätexpert på Telenor

Telenor ser främst 4G+ som en möjlighet att öka kvaliteten och kapaciteten i 4G-nätet. Kunderna kommer att uppleva att deras hastighet blir jämnare när de surfar i mobilen och de kan också förvänta sig en ökad hastighet.

- Framförallt gör 4G+ att nätet får en bättre dynamik i sitt sätt att fördela kapaciteten mellan användarna än tidigare lösningar. Det blir mer robust och minskar risken för att man som användare förlorar surfhastigheten när man rör sig, vilket stärker användarupplevelsen, fortsätter Patrik Nilsson och tillägger, det är där vi ser den största vinsten med 4G+-teknologin.

Fortsättningsvis kommer de att vartefter de bygger ut nätet att aktivera 4G+ på samtliga nya basstationer som har både höga och låga frekvensband.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.