Nästa artikel
Nu finns First Camp även i Norge
nyhetER

Nu finns First Camp även i Norge

Publicerad 2022-02-11 09:04 (uppdaterad 2022-02-11 09:28)
First Camp är Skandinaviens största campingkedja. Från och med februari har den även en destination i Norge. Här ligger den.
Den som campar i Sverige kan knappast ha missat First Camps campingplatser. Kedjan är Skandinaviens största med 58 destinationer här och i Danmark.

Märkligt nog har den tidigare inte funnits i Norge, trots att huvudägaren, Norvestor, är baserad i vårt västra grannland.

Men nu förvärvar de Norsjø Ferieland i Telemark i sydvästra Norge. 

– Vi har tittat på den norska marknaden ett tag och det känns fantastiskt kul att Norge nu blir vårt tredje land. Detta är vårt första steg mot att bli en stor campingkedja även i Norge”, säger First Camps vd Johan Söör, i ett pressmeddelande.

Norsjø Ferieland har 260 campingtomter, 32 stugor, restaurang och Norges enda ziplinebana för wakeboard, där VM hållits. Den drar gäster både från det norska västlandet och Osloregionen tack vare sitt läge. De nuvarande ägarna kommer att fortsätta arbeta inom First Camp.

För First Camp är det här bara början. De hoppas ha ett tiotal destinationer i Norge inom tre-fem år. Ju fler campingplatser de har, desto bättre blir också deras bokningssajt som hjälper till att dra resenärer till de olika destinationerna.

– Det blir allt viktigare i campingbranschen att ha en stor bokningskanal online, och First Camps hemsida är redan i dag den största bokningskanalen för camping och stugboende i Skandinavien. Tack vare denna starka position och First Camps välkända varumärke kan nya gäster hitta till de campingar vi förvärvar, säger Ola Bååth, investeringschef i First Camp i pressmeddelandet.

De senaste åren har företaget vuxit snabbt. Det har gått från 20 destinationer i Sverige till dagens läge med 59 destinationer i Sverige, Danmark och Norge.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.