Bild
Nästa artikel
NYHETER

Nu är Hobbys nya husvagnar för 2018 presenterade

Publicerad 14 juni 2017 (uppdaterad 14 juni 2017)

Hobby 720 KWFU Prestige

Hobby fyller 50 år och nu har tillverkaren presenterat sitt modellprogram för jubileumsåret 2018. Totalt har Hobby 56 olika modeller med olika planlösningar och utrustningar och här följer några av de viktiga vagnnyheterna.
Vi börjar med att presentera fem nya modeller som Hobby tror ska passa de svenska husvagnsköparna. 

Hobby 515 UHK De Luxe
En barnkammarvagn med våningssäng. Bak finns den stora dubbelsängen som fälls ner från taket – så kallad drop down, eller taksäng – över sittgruppen. Barnen har alltid tillgång till sin våningssäng och de vuxna får enkelt tillgång till sin genom ett knapptryck. Vagnen är 5,15 lång (innermått) men rymmer hela sju bäddar.

Hobby 460SFf Excellent
Den här vagnen är byggd för paret som älskar att resa med sin vagn. 460SFf Excellent mäter 460 centimeter (innermått) och den tycks vara välplanerad med ett öppet kök, stor toalett och en rymlig sovdel. Har man en mindre dragbil är det här en lämplig kandidat.

Hobby 560 LU och Hobby 560 KFU i Excellent/Prestige-serien
En av Hobbys storsäljare i Sverige har de senaste åren varit Hobby 560 UL. Men nu har den fått en ersättare. Efter önskemål från marknaden har nu Hobby flyttat sittgruppen framtill i vagnen vilket ger ett bättre ljusinsläpp från panoramafönstret. Långbäddarna har i stället placerats baktill. Vagnen kommer också att komma i en variant som heter Hobby KFU. Planlösningen blir i stort den samma, men långbäddarna ersätts med dubbelsäng och våningssäng.

Hobby 720 KWFU Prestige
Hobbys allra största vagn som också är planerad för den som vill ha ett rymligt boende året runt. Vagnen kan fås med Aldes vattenburna.
Direkt innanför dörren finns en uppvärmd instegsgarderob med plats för ytterkläder.
Längst fram i vagnen sitter man gärna i den stora soffgruppen och njuter av utsikten genom panoramafönstret.

– Med ett antal mindre justeringar har vi nu förfinat våra vagnar med optimerad nordisk prestanda. Vattenburen golvvärme och uppvärmd instegsgarderob är långt ifrån vad alla har behov av. Men att vi kan erbjuda det ser vi som ett stort plus. Jag vågar påstå att det modellprogram vi presenterar för 2018 är det bästa vi haft någonsin, säger Håkan Jägmar.
Utöver de nya modellerna kommer också tre fullmatade jubileumsmodeller till 50-åringens ära.

– Den gemensamma nämnaren för dem är utrustningsnivån som är ”extra allt”, säger Mats Svensson, vd för Hobby Sverige. 

Jubileumsvagnarna heter Hobby 540 UL Excellent, 560 CFe Excellent och 560 KMFe Excellent. Exteriört har dessa tre en snygg jubileumslogotype på sidoväggen.

– Det här är tre modeller som är riktade mot våra stora målgrupper; barnfamiljer, säsongscampare och seniorparet. Vi kommer att visa hela modellprogrammet för den svenska marknaden i samband med Elmia Husvagn Husbil som startar 6 september, berättar Mats Svensson.

Jubileumspaketet innehåller även följande:

• HobbyConnect. Intelligent styrsystem som du styr från din smarttelefon. Exempelvis kan du fjärrstyra vagnens inneklimat, belysning eller få information om vagnens positionering eller batteristatus.
• Takmarkis. Som alternativ till förtält får du en markis som du snabbt fäller ut eller in. Perfekt när du rör dig mycket med din husvagn.
• 19” platt-TV. Parabolantenn och mottagare.
• Förstärkt chassi. Möjliggör att öka lastförmågan.
• Eleganta jubileumskuddar och -filtar.
• Mattsats. Praktiskt och snyggt på golvet!

– Sett till utrustningsnivån är jubileumsvagnarna extremt attraktiva prismässigt. Vi kommer att fira Hobby 50 år genom att ge kunderna extra bra priser på just dessa vagnar, avslöjar Mats Svensson.

Övriga nyheter från Hobby husvagnar till 2018:
  • Alde vattenburen värme kan numera fås som tillval.
  • On Tour-serien har fått samma yttre design som övriga vagnar, vilket bland annat innebär bredare entrédörr. Dessutom har den fått nya tyger invändigt.
  • Uppvärmd instegsgarderob på flera av vagnarna.
  • USB-uttag vid köksbänken för laddning av mobil/surfplatta.
  • Mover som tillval ger enklare flytt av vagnen (standard på jubileumsmodellerna).
  • Jubileumskuddar och filtar (standard i jubileumsmodellerna)
  • Utdragbar handdukshängare i köket.
  • Eftermontering av Hobby Connect nu möjligt på vagnar från 2015 och senare.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.