Bild
Nästa artikel
NYHETER

Nu ändras många radiofrekvenser i Sverige

Publicerad 27 juli 2018 (uppdaterad 27 juli 2018)
Den 1 augusti påbörjas en större omläggning av radiofrekvenser för Sveriges kommersiella radikanaler.

Myndigheten för Press, Radio och TV har tidigare meddelat att Nordic Entertainment Group (NENT) vunnit budgivningen för ett nationellt tillstånd för de kommersiella radiokanalerna samt att de erhåller 18 av 21 regionala tillståndsområden.

Det innebär att NENT:s radiokanaler RIX FM och STAR FM får nationell täckning med sändningar över hela landet. I samband med detta får kanalerna även nya frekvenser. NENT har valt Teracom som teknisk leverantör för att genomföra de omfattande frekvensbytena på initialt 139 stationer i Sverige som under hösten blir fler för att ytterligare förbättra täckningen. Efter utbyggnaden är färdigställd kommer RIX FM och STAR FM ha en befolkningstäckning på 90%.

Avtalet sträcker sig över åtta år under vilka Teracom kommer att ansvara för byggnation, övervakning och drift av de nationella/regionala näten för de aktuella kanalerna.

Arbetet med driftsättningen av de nya frekvenserna påbörjas under natten till 1 augusti av Teracom och huvuddelen av arbetet beräknas att vara klart samma dag. Under arbetets gång kan det förekomma vissa avbrott och störningar, tappar man kanaler rekommenderas att göra en kanalsökning på sin radio. Nya frekvenstabeller för RIX FM och STAR FM samt vidare information om frekvensbytena finns på www.teracom.se/FM2018 samt www.bytfrekvens.nu

Frekvensbytena omfattar endast kommersiella radiokanaler. Sveriges Radio fortsätter att sända på samma frekvenser som tidigare.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.