Bild
Nästa artikel
NYHETER

Northcar expanderar och blir återförsäljare av husbilar

Publicerad 4 december 2017 (uppdaterad 4 december 2017)
Sundsvallsföretaget Northcar Sweden AB expanderar och börjar sälja Bürstner och Laika husbilar. Försäljningen startar omgående.
Idag delar Northcar lokal med systerbolaget Northbike och för fyra veckor sedan blev det klart att Northbike kommer att flytta ut ur det gemensamma utrymmet på Norra vägen inom ett år. Ytorna har varit begränsade för de båda företagen och nu får respektive företag bättre möjlighet till tillväxt. Huset på Norra vägen kommer således endast tillhöra Northcar och man har påbörjat skisser för ombyggnation.
 
I och med att Northbikes ytor i lokalen frigörs för Northcar har möjligheten till att ta in nya produkter uppkommit och Northcar väljer att utöka sitt produktsortiment med husbilar och mopedbilar. Satsningen hoppas Northcar ska ge god utveckling och skapa ytterligare utrymme för expansion.
 
- Det känns jätteroligt att vi kommer att kunna erbjuda husbilar och mopedbilar. Det är en satsning som vi tror stenhårt på och det kommer att bli en fantastisk komplettering till våra befintliga produkter idag. Vi har en väldigt bra dialog med Bürstner och Laika samt Ligier och Microcar och det är etablerade och konkurrenskraftiga varumärken, säger Thomas Bengtsson, försäljningschef på Northcar.

- Vi på Northcar fortsätter att växa och vi är oerhört glada över de kommande samarbetena med Bürstner och Laika samt Ligier och Microcar.  Vi valde Bürstner och Laika för att de har ett brett utbud av husbilar, är offensiva och passar vår framtid och naturligt då de bygger på Fiats drivlina som vi redan är auktoriserade för. Ligier och Microcar har en ungdomlig och fartfylld strategi som ligger i linje med vad vi vill erbjuda till våra yngre kunder som är mycket viktiga för oss, säger Ulf Rautila, VD på Northcar.
 
Northcar grundades 2009 och erbjuder nya och begagnade person- och transportbilar. Företaget är återförsäljare till varumärkena Opel, Jeep, Fiat, Isuzu och Doge samt auktoriserad verkstad för märkena Saab, Opel, Chevrolet, Jeep, Dodge, Lancia, Fiat, Chrysler och Isuzu. Husbilar och mopedbilar är nästa steg i bolagets tillväxt.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.