Bild
Nästa artikel
NYHETER

Norsk tillbehörsjätte etablerar sig i Sverige

Publicerad 29 april 2017 (uppdaterad 8 maj 2017)
Max Fritid är en norsk leverantör av eftermarknadsprodukter inom campingområdet och är en av Nordens största inom segmentet. Nu etablerar de sig även på den svenska marknaden.

I ett pressmeddelande offentliggör Max Fritid, som ägs av Kroken-gruppen, att de köpt svenska Holiday Fritid. Genom köpet vill de etablera sig på den svenska marknaden. Max Fritid levererar sina produkter till cirka 150 handlare spridda över hela Norge, och omsatte 2016 131 miljoner norska kronor. Kroken Gruppen AS omsätter cirka 900 miljoner.

Max Fritid AS bedriver idag verksamhet i Åndalsnes, Møre och Romsdal. Bolaget är Norges största leverantör för campingtillbehör och tillbehör till husvagns- och husbilsmarknaden. Holiday Fritid AB hittar du i Göteborg.

– Vi investerar för framtiden och är väldigt nöjda med förvärvet av den svenska tillbehörsleverantören Holiday Fritid. Vi vill stärka vår position på den nordiska marknaden och Holiday Fritid är en väletablerad firma, med bra kompetens inom tillbehör för fritidsboende, sägerr Nils Magne Dahle, vd på Max Fritid AS.

ERBJUDANDE:


– Vi har haft ett nära samarbete med Max Fritid i många år och det känns därfor bra att de nu tar över driften av företaget, säger Lennart Svensson, vd i Holiday Fritid. Svensson har varit i branschen sedan 1963 och kommer att ha en plats i styrelsen i det nya bolaget.

– Holiday Fritid har kunder i hela handlarnätverket i Sverige, och vi har många producenter gemensamt. Bolaget kommer att drivas som tidigare och på sikt vill vi stärka verksamheten med ett bredare produktsortiment, säger Dahle.

Här hittar du Max Fritids hemsida.

Den här affären är den andra på kort tid där norrmännen etablerar sig på den svenska marknaden.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.