Bild
Nästa artikel
NYHETER

Norge inför personliga skyltar

Publicerad 13 juni 2017 (uppdaterad 13 juni 2017)
Även Norge ger nu bilägare möjlighet att skaffa registreringsskyltar med personligt valda kombinationer. Som mest kan norrmännen ha sju tecken på sina skyltar,

Precis som vi i Sverige kunnat under åtskilliga år kan norrmännen från den 15 juni skaffa en personlig nummerskylt till sin bil. Nyheten presenterades av Samferdselsminsiter Ketil Solvik-Olsen igår. 

– Du kan bestille ditt eget personlige skilt med inntil syv bokstaver og/eller tall i den kombinasjonen du selv ønsker. Det tas kun forbehold om at det du velger ikke kan oppfattes støtende eller kan forveksles med andre skilt. Skiltet må ha minimum to tall og/eller bokstaver, säger Ketil Solvik-Olsen till Bobilverden.

Systemet kommer i stora drag att fungera som det svenska systemet, bilen har kvar sitt ordinarie registreringsnumret och den personliga kombinationen knyts till detta, Skylten, som kostar 9 000 NOK att skaffa, ger innehavaren rätt att använda den i tio år och skylten kan knytas till en annan bil, exempelvis om ägaren köper en ny bil, men rätten till den personliga kombinationen får inte säljas till en annan person. Av detta skäl kan inte en person som köper en bil få en personlig skylt inkluderad i köpet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.