Bild
Nästa artikel
Nyheter

Nordic Camping utökar med Mälarcamping

Publicerad 10 december 2008 (uppdaterad 13 juli 2010)
Västerås Stad arrenderar ut Västerås Mälarcamping från och med mars 2009 till Nordic Camping AB. Det blir därmed den nionde åretruntanläggningen i landet i Nordic Campings regi.


Börsnoterade Nordic Camping avslutade igår sin förhandling med Västerås Stad om arrendeavtal vad gäller drift och utveckling av Västerås Mälarcamping. Avtalet innebär att Nordic Camping tar över från den 1 mars 2009. Därmed har Nordic Camping nio anläggningar i Sverige.

- Det är en camping med väldig potential. Med detta avtal fortsätter Nordic Camping sin expansion och fokusering på åretruntanläggningar i Sverige. Nu lägger vi ytterligare en fullvärdig, fyrstjärnig camping till vårt utbud, säger Tom Sibirzeff, VD i Nordic Camping.

När Husbil&Husvagn ringer Tom är han på väg till Ängby Camping i Stockholm där upphandling också pågår. Är ni med i den också?
- Ja och vi tittar hela tiden på olika anläggningar och vill växa även geografiskt med fler orter. Målet är att bli den ledande campingkedjan i Sverige, säger Tom.

Västerås Mälarcamping drivs i dag av Västerås Stad och det är en fyrstjärnig anläggning som ligger i Johannisberg, sydväst om stadens centrum intill Mälarens strand. Campingen har delvis renoverats senaste åren och den har 200 platser med el och omsätter i dag 6 miljoner kronor. Blir det några förändringar i Västerås?
- Än har vi inte hunnit bestämma något förutom att det blir en äventyrsgolfbana på campingen, säger Tom.


Har du några erfarenheter av Mälarcamping, Nordic Camping eller annat du vill säga? Missa inte tillfället att kommentera här nedan.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.