Bild
Nästa artikel
NYHETER

Nominering till Stora Turismpriset

Publicerad 12 september 2014 (uppdaterad 12 september 2014)
Smålandet älgsafari i Markaryd är nominerad till Stora Turismpriset 2014. Den välskötta parken hade sommaren 2014 cirka 40 000 besökare vilket återigen var rekord!

Det började som en liten anläggning för tio år sedan. Sedan dess har den har vuxit rejält och 2013 hade man drygt 38 000 besökare. Från början var det en älgpark som nu utökats men nu finns även bisonoxar, getter, gäss och höns, allt samlat på en mycket idyllisk gård med anor från 1700-talet. Det som gör den unik bland Smålands älgparker är att det är en safaripark där man kör med egen bil längs en 3 km lång grusväg, men besökarna kan även välja att åka guidad tur med tåg.

– Att bli nominerad är en stor uppmuntran, säger Karl-Åke Karlsson. Det är ett kvitto på att man gör något bra och det ger energi framåt i arbetet. Han känner sina elva älgar utan och innan. Trots många besökare som guidas runt med två tåg, eller kör bilar på egen hand, kommer alltid någon fram och är sugen på en lövruska. Jag vet vilka som är hungriga, fortsätter Karl-Åke. Och för säkerhets skull har jag en morot i bakfickan. Den kan de inte motstå så alla besökare får träffa en älg på nära håll.

– Att Smålandet nominerats är särskilt roligt eftersom det är en välskött aktivitet som speglar Småland på ett bra sätt, säger Lena Stävmo, VD på Destination Småland, som har skickat in nomineringen för Kronobergs län. Att se på älgar är en viktigt del av semesterupplevelsen för framför allt tyskar.

Stiftelsens styrelse gör en sammanvägning av kriterierna och fattar beslut om vinnaren som tillkännages den 16 oktober i Stockholm.

Var?

I korsningen väg 15 och 117 vid Markaryd.

GPS: N56°27'34", E13°38'01"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.