Nästa artikel
Nöjesparkerna börjar öppnas den 1 juni
NYHETER

Nöjesparkerna börjar öppnas den 1 juni

Publicerad 13 maj 2021 (uppdaterad 15 maj 2021)
Regeringen har gett grönt ljus för lättnader i de restriktioner som hittills hindrat nöjesparker att öppna. Flera parker, däribland Skara Sommarland, kommer därför att öppnas några dagar in i juni. Skara Sommarland kommer då att ha haft stängt i 580 dagar.

Regeringen har meddelat att de införs lättnader den 1 juni av de regler som hittills hindrat nöjesparker som Skara Sommarland från att ha öppet. Beskedet innebär att Skara Sommarland slår upp sina portar igen till både badlandet och tivolilandet den 5 juni. Förberedelserna är redan i full gång med att utbilda de drygt 500 säsongsmedarbetarna och färdigställa alla pooler, serveringsställen och attraktioner. Den nya åkattraktionen ”Snake” som var tänkt att öppna 2020, står redo att ta med gästerna på en hissnande åktur, den barnvänliga Lagunen har fått sig en rejäl renovering och nya restaurangen Bryggan väntar på hungriga matgäster.

– Det känns fantastiskt att vi nu äntligen, efter 580 dagars nedstängning, fått klartecken att öppna! Vi har lagt ner ett stort jobb på att anpassa alla områden i parken och vi följer självklart Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Nu ser vi fram emot att få välkomna våra gäster till riktigt härliga sommarlandsdagar i alla våra bad och attraktioner på ett säkert sätt, säger Skara Sommarlands vd Janne Nilsson.

En omfattande åtgärdslista har tagits fram för en säker öppning av Skara Sommarland, med bland annat ett begränsat antal gäster per dag, förbokning online, olika ankomsttider och distanshållning i köer, attraktioner och på restauranger.

Nöjesparker får släppa in en gäst per 20 kvadratmeter yta enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter. För Skara Sommarland innebär det att man kan släppa in cirka 6 500 gäster per dag, jämfört med en vanlig sommar då mellan 7 000–10 000 gäster besöker i parken. Öppnandet av Skara Sommarland sker med försiktighetsprincipen i fokus, där man inledningsvis släpper in betydligt färre gäster än tillåtet för att säkerställa att alla anpassningar, åtgärder och rutiner fungerar som de ska. Även campingens verksamhet har anpassats.

Furuvik har redan öppnat för ett begränsat antal gäster per dag och alla biljetter måste förbokas online på Furuviks hemsida. Även besökare som redan har årskort måste förboka sitt besök online, självklart kostnadsfritt. Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer om distanshållning och hygien följs i hela parken och både Furuvik Havshotell och Furuvik Havskrog håller öppet enligt parkens öppettider. Från och med 1 juni kan man njuta av alla attraktioner och spel på Tivoliområdet.

Kolmårdens alla karuseller öppnar den 1 juni och alla gäster kommer att kunna besöka Bamses Värld igen med både karuseller och spel, samt återigen kunna åka en av världens bästa berg- och dalbanor i trä, Wildfire.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.