Bild
Nästa artikel
NYHETER

Misstänks blivit sövda med gas

Publicerad 20 juni 2016 (uppdaterad 8 december 2016)
Varje år kommer rykten om att gas använts vid inbrott i husbilar och natten till idag misstänks att så varit fallet då fyra tyska turister i två bilar utsattes för brott på en rastplats i Spekeröd.
När vi tidigare frågade experter på Karolinska sjukhuset har de ställt sig skeptiska till uppgifterna om gas, inte minst för att det är svårt att dosera gasen då den inte blandar sig jämt i bilen.

Magnus Nordqvist, gruppchef vid polisens ledningscentral i region väst, säger dock till Göteborgstidningen att de hittat små stickhål nedanför handtaget på båda husbilarnas dörrar. I övrigt finns inga synliga brytmärken på bilen och de drabbade har inte vaknat när inbrottet skedde.

Larmet om inbrottet kom till polisen strax före klockan halv fyra på måndagsmorgonen. Göteborgstidningen skriver att inbrottet enligt polisanmälan upptäcktes då mannen i den ena husbilen vid tretiden på natten skulle gå upp på toa och såg grannparets bagage ligga på marken. När han försökte väcka dem upplevde han att de var svårväckta och detsamma gällde hans fru.

Polisen får varje år ett antal anmälningar om inbrott där ägarna inte vaknat under inbrotten och självklart även då ägarna inte varit på plats. Den senaste tiden har det enligt polisen inträffat flera husbilsinbrott i Göteborgsregionen.

Stefan Lång, som är inre befäl vid Boråspolisen, säger i artikeln att det varje sommar diskuteras om gas har använts vid husbilsinbrotten men det är väldigt få fall där det konstaterats att så är fallet.

Det är i under alla omständigheter viktigt att tänka på hur värdesaker placeras, lägg inte värdeföremål synliga i främre delen av bilen där de är lättare att tillgripa utan att någon vaknar. Lägg de hellre i närheten av sängen om de alls måste placeras synligt. I denna stöld uppges paren ha blivit av med kontanter.

UPPDATERAT: Polisen har efter det artikeln skrevs dementerat uppgiften om att de anser att gas använts vid detta eller andra tillfällen.

Kommentera gärna! Tror du det ligger något i de envisa ryktena om att gas används vid inbrott?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.