Bild
Nästa artikel
NYHETER

Med traktor och husvagn till Nordkap

Publicerad 20 maj 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
Åke Larsson tar återigen sin Bolinder-Muntell BM 36 och beger sig ut på långtur. 2015 blev det Skåne-Norrbotten tur och retur men nu blir det en tur till Nordkap.

Det är SVT Helsingborg som uppmärksammar att den nu pensionerade åkaren Åke Larsson från Perstorp ska göra en ny resa med sitt udda husvagnsekipage. Detta består av en hyttlös traktor från 50-talet och så förstås en husvagn med framåtvänd terass så någon stressresa lär det knappast bli. Marschfarten beräknas bli 20-25 km/tim och någon tidsplan finns inte.

– Den går bara i 20-25 kilometer i timmen. Min resa runt hela Sverige för två år sedan tog nio veckor, säger Åke Larsson till SVT och fortsätter om årets resa till Nordkap, men jag ska inte åka raka vägen dit. Först blir det en tur till Trondheim och så ska jag åka på småvägarna där längs med kustenSen blir det färja till Lofoten och via Tromsö hoppas jag sen komma ända till Nordkap.

Resan ska ta sin början med en nytvättad och nyservad traktor i början av veckan skriver SVT.

– Jag vill se naturen, höra fågelsången och ljudet av traktorn. Det är verkligen en upplevelse, man ser och hör så mycket mer när man kör så sakta, förklarar Åke.

I en tidigare intervju i Kvällsposten berättade Åke Larsson att turerna började som helgutflykter i hemtrakten. En dag sa han till sin fru Agneta att han skulle åka upp och hälsa på dottern i Skövde. Agneta skrattade bara åt honom men Åke gjorde färden och på den vägen är det.

Vi på Husbil & Husvagn tar oss friheten att önska Åke en trevlig resa till Nordkap!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.