Nästa artikel
"Med arslet in i framtiden"
nyheter

"Med arslet in i framtiden"

Publicerad 29 oktober 2015 (uppdaterad 30 oktober 2015)
”Det känns som att backa med arslet in i framtiden” säger SFVF:s vd Bo Ericsson angående transportstyrelsens förslag om nya besiktningsregler.
Reaktionerna på transportstyrelsens förslag om ändrade regler för besikning av olika fordonstyper är högljudda. Fränast kritik levererar Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) som anser att förslaget underminerar den nollvision angående dödsfall i trafiken som fortfarande existerar:

 ” Redan 1997 påbörjades ett arbete för att färre skulle skadas eller dö i en bil. I Sverige saltar vi vägarna och vi har en av EUs äldsta rullande vagnpark. Vi har idag rimliga regler som står i proportion för att nå en nollvision och Sverige har bland den bästa trafiksäkerheten i världen idag. SFVF beklagar djupt om vi nu ger upp den tanken av oförklarliga skäl”
 
Även Motormännen är kritiska till förslaget:
 – Detta är ett märkligt förslag som äventyrar trafiksäkerheten på våra svenska vägar. Varje år besiktigas 3,7 miljoner bilar. Av dessa får en miljon så pass allvarliga anmärkningar att det krävs ombesiktning. Med färre kontroller får vi fler farliga bilar på våra vägar och det vill vi inte ha, säger Jon Stenbeck informationschef på Motormännen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.