Bild
Nästa artikel
NYHETER

Många campingar mer än fullbelagda

Publicerad 19 juli 2018 (uppdaterad 19 juli 2018)

Genrebild.

Den varma sommaren har fått fler att välja att campa i Sverige och dessutom stanna längre på samma plats. Resultatet har till och med på sina håll skapat köer.
En rad media har uppmärksammat det stora trycket på landets campingplatser i år, den här gången är det SVT som uppmärksammar situationen i Byske, Skellefteå, Umeå och Lycksele.

Även SCR spår att den här sommaren kommer att slå rekord och den årliga enkät som organisationen gör visar att nio av tio campingar har fler bokningar än 2017. SVT skriver Byske camping har plats för 480 husvagnar och att de haft 70 husvagnar i kö under en veckas tid, en situation som visar på uppgångens kraft då de förra året bara hade kö i någon enstaka dag. Utöver fler gäster beror köbildningen även på att fler väljer att stanna längre än tidigare år.

– Det är vädret som gör det! Förra året hade vi inte alls så här mycket folk, säger Saga Hunesjö, receptionist på Byske havsbad, till SVT. 

-  I juli är det alltid ganska mycket folk men i år har de stannat längre än vanligt. Campare brukar slå sig till ro där solen är, säger Björn Hedlund, servicechef på First camp i Umeå och menar att han sett en förrändring i år.

Även i Lycksele har det varit hög beläggning med ungefär 80 procent av både stugorna och husvagnsplatserna uppbokade.

– Vi väntar en invasion till helgen, då kommer det bli knökfullt eftersom det är motorveckan snart och den helgen är det helt fullbokat, säger Mats Nilsson, ansvarig för vaktmästeri på Ansia resort i Lycksele.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.