Nästa artikel
Män tar större risker än kvinnor
NYHETER

Män tar större risker än kvinnor

Publicerad 15 maj 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Svenska män har större förtroende för sin egen bilkörning än vad svenska kvinnor har och så många som sex av tio män anser att de kör säkrare än sin partner.

Hälften av svenskarna upplever att de kör säkrare än sin partner. När resultatet bryts ner på kön framgår det att männen litar mer på sin egen förmåga bakom ratten än kvinnorna, som till större del litar på sin partner. Det visar TT-Lines årliga undersökning, gjord på 1 048 bilister utförd av undersökningsföretaget Netigate.

Det är dock skillnad mellan kvinnor och män. 59 procent av Sveriges män upplever att de kör säkrare än sin partner medan det är 37 procent av kvinnorna som tycker att den egna bilkörningen är mer pålitlig. Forskningen visar även att män tar betydligt fler risker i trafiken, kör fortare än hastighetsbegränsningen samt kör rattfulla i större utsträckning än kvinnor.

– Säkerheten bakom ratten är av högsta prioritet för de allra flesta och en viktig fråga för oss på TT-Line. Många som reser med oss är dessutom barnfamiljer och då är det ännu viktigare att köra säkert. Med den här undersökningen vill vi uppmärksamma frågan för att bidra till förbättrad trafiksäkerhet, säger Tony Hansson, marknadsansvarig TT-Line.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.