Bild
Nästa artikel
NYHETER

LMC och Truma kan kopplas ihop

Publicerad 10 juli 2016 (uppdaterad 17 augusti 2016)
Sedan tidigare har Truma en fjärrstyrning för klimatanläggningen men nu lanserar de och LMC ett gemensamt projekt där LMC iBus connect och Truma iNet System kan kopplas samman.

Med Truma iNet System kan husbilsägare redan idag fjärrstyra sin Truma klimatanläggning och värmare, använda klimatautomatiken och exempelvis kontrollera temperaturen och spänningen i fordonet. LMC och Truma tar nu ytterligare ett steg genom att  LMC iBus connect gör det möjligt att få upp annan viktig fordonsinformation via Truma-appen.

Det gemensamma projektet med LMC och Truma bygger på ett bus-system från Schaudt. Systemet samlar upp all information från fordonet och överför data via ett gränssnitt till Truma iNet Box. Resultatet är ett intelligent hopkopplat fordon som visar statusinformation via Truma- appen. Med hjälp av LMC iBus connect kan camparen koppla in respektive ifrån 12 V huvud- och pumpbrytaren via Truma-appen, och kontrollera fordonets status i dess helhet: 

  • Appen visar utomhustemperaturen och anger om extern ström är ansluten.

  • Man kan också få upp laddningsstatus för startmotor- och kupébatteriet uppdelat på nivå, spänning samt laddnings- och uttagsström.

  • En vatten- och avloppsvattenindikator anger hur fulla eller tomma tankarna är i steg om 25%.

  • Om det finns en gastrycksregulator för tvåflaskanläggningar Truma DuoControl (CS) och fjärrindikering DuoC ombord, kan man se i Truma-appen om regleringsvärmaren EisEx är inkopplad. Den skyddar regulatorn mot nedisning vid låga temperaturer. Truma-appen visar också om regleringsanläggningen redan har växlat över från drifts- till reservflaskan.


- Sammankopplingen av Truma iNet System med vår LMC-buss är ett viktigt steg mot ett helt uppkopplat och digitaliserat fordon, säger LMC:s VD Ulrich Schoppmann och fortsätter vi vill bana väg för detta tillsammans med Truma, och därför utrustar vi alla husbilar inför den nya säsongen med LMC iBus connect och Truma iNet System som standard.

Frank Oster, Trumas VD, betonar

-Projektet är ett lyckat samarbete som erbjuder kunderna ett tydligt mervärde. Nu finns det möjlighet att enkelt och bekvämt styra alla viktiga funktioner i fordonet med en app, det vill säga fjärrstyra värmare och klimatanläggning och kontrollera statusen för hela fordonet.

De nya, innovativa egenskaperna kan anropas i Truma-appen via fältet ”Status“. De är synliga endast för de LMC-kunder som har monterat in LMC iBus connect och Truma iNet System i fordonet.

Truma-appen har vidareutvecklats och förbättrats.

- Vi har optimerat presentationen så att alla viktiga element visas i startbilden utan att man behöver bläddra, säger Martin Krauss, produktgruppschef för energisystem vid Truma. Dessutom finns det en del nya funktioner: kunderna kan nu hantera sina-produkter t.ex. med upp till fyra smartphones samtidigt – Android, iOS eller blandat – via appen. Nu kan också uppdateringar göras offline. Detta innebär att användaren kan ladda hem ny firmware för iNet Box t.ex. på Wireless LAN, mellanlagra den i smartphone och vid senare tillfälle överföra den via Bluetooth till iNet Box. “Detta är mycket praktiskt när fordonet står någonstans där internetanslutningen är dålig.

Den nya Truma-appen finns att ladda hem kostnadsfritt på Caravan Salon 2016 i Apple App Store och på Google Play. Den som redan har installerat appen får automatiskt en uppdatering. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.