Nästa artikel
Ljungby ordnar ställplatser
NYHETER

Ljungby ordnar ställplatser

Publicerad 7 april 2016 (uppdaterad 7 april 2016)
Centrala Ljungby ska få ställplatser för husbilar. Tänk om vi kunde få fler husbilar till centrum istället för att de stannar vid E4:an säger Ljungbys turistinformatör inför färdigställandet av de nya platserna.

Ljungby ska få nya och centralt placerade ställplatser skriver tidningen Smålänningen. Förhoppning är att provisoriska ytor ska vara klara redan under våren även om det inte till att börja med blir el, färskvatten eller tömning av gråvatten och latrin.

I höstas lade Liberalerna fram ett förslag om att ordna ställplatser och nu rapporteras att arbetet är i full gång. Uppdraget har lyfts in i centrumgruppen som bland annat jobbar med omdaningen av området där salutorget ligger.

– Jag tror att salutorget är att föredra även om det finns andra förslag, bland annat den gamla Favör-tomten, säger den tekniske chefen Jan Bernhardsson.

– Vill vi ha hit fler turister som spenderar pengar då behövs parkeringsplatser här. Det fanns ju hur många husbilar som helst uppe på Ljungbyporten i påskas. Tänk om man skulle kunna fått ner en del av dem till centrum, säger Michaela Rogal, turistinformatör på Turistbyrån till Smålänningen.

Hela artikeln i Smålänningen hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.