Nästa artikel
Ljudböcker för resan
NYHETER

Ljudböcker för resan

Publicerad 19 april 2019 (uppdaterad 19 april 2019)
Att läsa, vad kan vara mer avkopplande på resan? BookBeat har satt ihop en lista på ljudböcker, ett smidigt sätt för dig som vill läsa utan att läsa själv.

Listan är framtagen för den som reser själv, något som Airtours tagit fasta på när de i ett pressmeddelande skriver om ljudböckerna, men kanske måste man inte vare sig ut och flyga eller vara helt på egen hand för att uppskatta en ljudbok. Kanske vill man njuta i campingsstolen när solen skiner, läppja på en en kopp kaffe eller ett glas vin och bara bege sig in i bokens värld. Listan är framtagen av streamingtjänsten BookBeat, och böckerna går att lyssna på i mobilen, med eller utan hörlurar.

Faktum är, enligt undersökningen, att svenskarna är positiva till att åka på semester på egen hand. 46 procent uppger detta i en undersökning genomförd av Sifo på uppdrag av Airtours. På frågan vad som är viktigast att ha med sig på soloresan svarar hälften (49 procent) mobilen, var femte (21 procent) svarar böcker och var tredje svarar kameran (12 procent).

För att underlätta för resenärer som vill ha med sig både mobil och fängslande läsning på sin resa har BookBeat gjort en ljudbokslista speciellt framtagen för resenärer. 

1793 – Niklas Natt och Dag. Ur fyra berättarperspektiv klär Niklas Natt och Dag av den sen­gustavianska tiden dess prakt och ståtlighet. Utsågs till Årets bok och Årets deckardebut på Bokmässan 2018 och till Årets bästa svenska debut 2017 av Svenska Deckarakademin. 

Störst av allt – Malin Persson Giolito. En stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. 

Lazarus – Lars Kepler. Thrillermästaren Lars Kepler är tillbaka med den sjunde boken om Joona Linna. Har du inte läst de tidigare böckerna har du även dem att se fram emot.

Kastanjemannen - Søren Sveistrup. En bladvändarläsning i högt tempo med överraskande vändningar.

Silvervägen – Stina Jackson. Silvervägen är en stämningsfull och berörande psykologisk spänningsroman. Utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman 2018.

Allt jag fått lära mig – Tara Westover. Den här självbiografin har rosats av kritiker över hela världen. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande.

En bur av guld – Camilla Läckberg. En dramatisk berättelse om svek, upprättelse och hämnd. ”En bur av guld” är en drabbande roman om en kvinna som blir bedragen och utnyttjad, men tar kontroll över sitt eget öde.

Hur jag lärde mig att förstå världen – Hans Rosling. Hans Roslings egen berättelse om hur en ung man från enkla omständigheter kunde använda vetenskapen för att ta sig ut i världen och förklara den på nytt. 

Anteckningar från en orolig planet – Matt Haig. Anteckningar från en orolig planet är en personlig och livsviktig undersökning av hur man kan må bra i vår oroliga nutid. Passar framförallt den som vill komma iväg på egen hand för att lära känna sig själv bättre.

Min historia – Michelle Obama. Om du vill komma tillbaka inspirerad och med mycket energi är Min historia en bok för dig. Michelle Obama är en av vår tids mest ikoniska och beundrade kvinnor. Som den första afroamerikanska presidentfrun skapade hon det mest öppna och inkluderande presidentskapet i USA:s historia.

Se hela listan från BookBeat här: https://www.bookbeat.se/boklista/94918.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.