Nästa artikel
Lidköping börjar hyra ut cyklar på nytt sätt
NYHETER

Lidköping börjar hyra ut cyklar på nytt sätt

Publicerad 1 augusti 2019
Som ett led i att möjliggöra för besökare att ta sig runt i Lidköping och Destination Läckö-Kinnekulle på ett enkelt sätt kommer ett GPS-baserat hyrcykelsystem att startas i Lidköping den närmaste veckan.

Från och med fredag 2 augusti kommer 18 st cyklar att finnas utplacerade på olika platser i Lidköping, bland annat Resecentrum, utanför Stadshotellet, Nya stadens torg och Framnäs Station. Genom att ladda ned en app kommer man enkelt att kunna hyra en cykel och ta sig runt i området. Tanken är att exempelvis kunna hyra cykeln vid tågstationen för att sedan ta sig vidare till något besöksmål i närområdet, där man kan lämna cykeln. Det kommer finnas olika platser där cyklarna kan hämtas eller lämnas tillbaka, allt för att göra det så enkelt för besökaren som möjligt.

Eftersom systemet är helt digitalt finns cyklarna tillgängliga dygnet runt, man registrerar sina betalningsuppgifter i appen och avslutar hyrperioden när cykeln ställs tillbaka inom någon av de angivna GPS-zonerna. Platserna kan enkelt utökas, flyttas eller anpassas efter hand då de är helt GPS-baserade.

– Tanken är att kunna bygga ut systemet med fler cyklar och platser i framtiden, bla längs med Kinnekullebanan, vilket kommer göra det enklare att upptäcka hela vår destination genom att exempelvis ta tåget ena vägen och cykla tillbaka, säger Anna Ohlin Ek.

Tjänsten bygger på smart-lås lösning på varje cykel som integrerar igenom en app som finns att ladda ner på till alla smartphones.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.