Nästa artikel
Legoland får Ninjago-område 2016
NYHETER

Legoland får Ninjago-område 2016

Publicerad 17 september 2015 (uppdaterad 17 september 2015)
Legoland® fortsätter att bygga ut, den här gången ett Ninjago-område på över 5 000 kvadratmeter. Satsningen är på totalt 85 miljoner danska kronor och blir därmed den största satsningen hittills för Legoland.

I pressmeddelandet skrivs att det nya Ninjago-området ska fungera som ett träningsläger för hela familjen och ett antal attraktioner låter dig testa dina färdigheter i precision, snabbhet och lagarbete. I Ninjago – The Ride, kommer du att möta de kända hjältarna från Ninjagos universum och tillsammans måste man lära sig behärska de fyra elementen eld, jord, blixt och is för att besegra Ninjagos skurkar. En helt ny teknologi, särskild utvecklad för Legoland, omvandlar gästernas rörelser till ninja-krafter.

– Hela attraktionen handlar om gästernas rörelser. Deras ninja-slag kommer att vina genom luften samtidigt som de reser genom ett överväldigande fyrdimensionellt Ninjago-universum som utmanar alla sinnen. Attraktionen kräver precision och lagarbete och har aldrig förut setts i en nöjespark. Vi vågar påstå att vi höjer ribban för våra gästers engagemang i våra parker, säger Christian Woller, General Manager på LEGOLAND.

Området, som är tänkt för hela familjen, kommer att bli fullt av inomhus- och utomhusattraktioner, alla baserade på aktiv lek, lagarbete och interaktion. Besökarna kan bland annat prova två laser-labyrinter som är tidsinställda så att de måste ta sig igenom 30 neongröna laserstrålar i sann ninjastil. Hela området blir fullt av aktiviteter för både unga och gamla och besökarna kommer att uppleva att varje detalj är genomtänkt.

– Vi har försökt skapa ett område där allt är en upplevelse. Besökarna kommer att upptäcka att vi till och med har inkluderat kösystemet, som faktiskt innehåller några av de attraktivaste LEGO-detaljerna, säger Christian Woller och fortsätter,  I Ninjago – The Ride sätter sig gästerna i en snabb bil, för att bara några meter senare dras in i mörkaste hörnet av NINJAGO-universum. Åkattraktionen är tillräckligt spännande för att attrahera även äldre barn.

Ninjago-området kommer att öppna mars 2016.

Var?

Billund ligger ungefär mitt emellan Kolding och Herning på Jylland (halvön mot Tyskland), där vär vägarna 28 och 30 möts.

GPS: N55°44'08", E9°07'36.5"

Legoland har egen camping som du hittar här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.