Nästa artikel
Lättare köra vilse med GPS
NYHETER

Lättare köra vilse med GPS

Publicerad 14 september 2018 (uppdaterad 14 september 2018)
Enligt en ny undersökning som bensinbolaget Ingo låtit genomföra uppger 74 procent i Blekinge län att de har ett bra lokalsinne samtidigt som 76 procent säger att de kört vilse. 35 procent i Blekinge län upplever sig ha fått sämre lokalsinne vid användningen av GPS/applikationer.

På uppdrag av bensinbolaget Ingo har Kantar Sifo kartlagt svenska folkets lokalsinne. Kartläggningen visar tydligt på skillnader runt om i landet. Hela 74 procent i Blekinge län uppger att de har ett bra lokalsinne. Trots detta uppger 76 procent att de har kört vilse och 35 procent att deras lokalsinne har blivit sämre vid användningen av GPS/applikationer.

Hela 87 procent använder sig av GPS/applikationer och 50 procent uppger att de använder sig av en kartbok för att hitta. Undersökningen fastslår att de som använder GPS/applikationer oftare kör vilse än de som använder kartbok. Sett till hela riket visar undersökningen att över 67 procent av de som har kört vilse använder GPS/applikationer medan endast 15 procent av de som har kört vilse använder kartbok. 

Dessutom visar INGOs undersökning att 82 procent i Blekinge ibland eller ofta frågar efter vägen när hen kört vilse och att 57 procent tror att den yngre generationens lokalsinne påverkas negativt av ny teknik. 

Undersökningen är genomförd som en del av Ingos koncept ”Mannen utan lokalsinne” http://www.mannenutanlokalsinne.se/.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.