Nästa artikel
Långliggare får ge vika för femstjärnig camping
NYHETER

Långliggare får ge vika för femstjärnig camping

Publicerad 11 juli 2021 (uppdaterad 12 juli 2021)
Länsstyrelsen har bestämt att man som längst får vistas på Stockholm Strandby Farstanäs 25 dagar i taget och kommunen vill göra om campingen till femstjärnig standard. Därför blir långliggarna tvungna att flytta.

Camping Stockholm, en mil söder om Södertälje ligger Järna med Stockholm strandby Farstanäs belägen på en ostörd halvö. Denna camping runt Stockholm har ett av Stockholms finaste havsbad och ligger naturskönt i en skärgårdsliknande miljö med en vacker sandstrand som löper 350 meter längs med anläggningen. Här finner ni Stockholms bästa havsbad. 

Men för långliggarna tar det hela slut den 30 september. Innan säsongen är riktigt slut ska alla långliggare ha flyttat efter att de i flera fall har haft sina semesterparadis i decennier. Som många andra långliggare har de har anlagt rabatter, snickrat egna verandor och byggt staket.

Istället vill kommunen bygga en femstjärnig camping på marken.

Det är Aftonbladet som uppmärksammat situationen och intervjuat campinggästerna som känner stor sorg och menar att beslutet om att stänga Farstanäs för långliggarna är katastrofalt. Det är framförallt gemenskapen på campingen som en av de intervjuade kommer att sakna.

Så sent som i maj nådde beslutet långliggarna.

– Ewert Sjöstrand är projektledare för Farstanäs på Södertälje kommun. Han förklarar att det finns ett avtal med den nuvarande arrendatorn och Södertälje kommun om att avsluta arrendet i förtid och att det i avtalet står att arrendatorn ska lämna en tom camping, skriver Aftonbladet. Vi ska nu rusta campingen för ganska mycket pengar och göra en ny detaljplan, vi ska dra dit vatten och avlopp, fiber. Sen ska vi göra den här campingen till något helt annat än vad den är idag.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.