Nästa artikel
Laika och HRC i fortsatt samarbete
NYHETER

Laika och HRC i fortsatt samarbete

Publicerad 9 november 2018 (uppdaterad 9 november 2018)
2014 inledde Laika och Honda Racing Corporation, HRC, ett samarbete när det gäller boendet under det legendariska Dakar-rallyt och det fortsätter även under 2019.

Inför 2019 fortsätter HRC och Laika samarbetet och via Laikas återförsäljare Autosuministros kommer de att ställa upp med två halvintegrerade husbilar, en Ecovip 309S (6,99 meter lång) och en Ecovip 409 (7,49 meter lång), vilka kommer att göra Honda-teamet sällskap. Med en ståhöjd på 210 centimeter och sängar med Biolatex madrasser ska husbilarna ge nödvändig vila mellan etapperna men även möjlighet att sitta ner i lugn och ro för viss planering.

Det är det tionde rallyt som går av stapeln i Sydamerika, från början gick det mellan Paris och Dakar men under årens lopp har sträckningen ändrats och årets upplaga äger rum mellan den 6 och 17 january 2019. 2019 är första gången som loppet körs i endast ett enda land, Peru, och som många säkert känner till rankas det som världens kanske tuffaste rally för både bilar, lastbilar och motorcyklar. Både start och mål sker i Lima.

Loppet är indelat i tio etapper med en sammanlagd körsträcka på 500 mil av vilka 350 går på sand. Att det kräver mycket även av följefordonen är självklart, både när det gäller teknisk tillförlitlighet och framkomlighet. 

I Hondas team ingår förarna Joan Barreda, Kevin Beanvides, Paulo Gonçalves, Ricky Brabec och Ignacio Cornejo. 

Du kan följa både förarna och Laikas husbilar på laika.it och på Laikas facebook-sida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.