Bild
Nästa artikel
NYHETER

Laika och Honda tillsammans i Dakar

Publicerad 28 november 2014
Det välkända Dakar-rallyt kräver boende på platser som inte direkt är turisttäta. Husbilar är då utmärkt och Laikas boende får i år ta hand om Hondas stora team.

Laika har antagit det erbjudande de fått från Honda Racing Corporation (HRC) som letade efter en samarbetspartner för boendet till sin grupp av förare i världens kanske tuffaste rally för både bilar, lastbilar och motorcyklar. Det är HRC-förarna Helder Rodrigues, Joan Barreda, Paulo Goncalves och Israel Jeremias kommer att bo i bilarna. Den enda kvinnliga föraren, kallad "Superwoman of Off-Road competitions", Laia Sanz, får förmånen att bo i en helt egen husbil medan grabbarna i sann geltelmannaanda bor tillsammans. Laia vann 2014 års Dakar-rally i kvinnoklassen och kom på sextonde plats totalt.

Det här legendariska rallyt har nuförtiden flyttat till Sydamerika och både startar och slutar i Buenos Aires. Under loppet kommer deltagarna att köra genom sanddynerna i Argentina, Chile och Bolivia mellan den 4 och 17 januari 2015.

Laikabilarna som kommer att  användas är Ecovip 309 som byggs på Fiat Ducato och Kreos 3001 baserad på Iveco Daily. Det kommer att bli ett verkligt elddop för husbilarna som ska köras genom såväl ökenhettan som den arktiska kylan på 4000 meters höjd i Anderna.

Du kan följa både förarna och Laikas husbilar på laika.it och på Laikas facebook-sida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.