Nästa artikel
Laika Ecovip vinner Red Dot designpris
NYHETER

Laika Ecovip vinner Red Dot designpris

Publicerad 15 april 2021 (uppdaterad 15 april 2021)
Laika Ecovip får priset Red Dot award 2021 inom kategorin “Product design – Motorhomes and Caravans”.

Red Dot Award är ett prestigefyllt pris vars devis är att den internationella juryn bara ger den prestigefyllda titeln till  produkter med exceptionell design. Till årets uttagning fanns ansökningar från 60 länder runt om i världen.

Motiveringen till att ge Laika Ecovip årets Red Dot-pris kommenterades av Red Dots VD på följandr sätt

– Med ett så högt antal av kanddater säger valet en del om den utmärkta kvalitet på Laikas husbil.

Laika Ecovip Space Concept vann juryns hjärtan tack vare dess design med volym och komfort i centrum med målet att erbjuda ett miljö som byggts med syftet att allt ändå ska vara lättillgängligt. All yta i Ecovip har designats för att ge en unik reseupplevelse där, om vi börjar framifrån, med att den 217 centimeter breda panoramavindrutan erbjuder god sikt samt låter ljuset flöda in i hela husbilen. Dessutom reduceras avståndet från ratten till vindrutan med sjutton centimeter vilket ger en speciell förarmiljö.

Vid soffgruppen ger även det stora fönstret ett bra ljusinsläpp. Ett stort kök samt ändringsbar sittgrupp ger sittplats för fem personer. Därutöver framhåller juryn att samspelet mellan förarplatsen och sittgruppen är föredömlig med kontinuerliga väggar och gemensam design.

Sovavdelningen har optimerats med förvaringsutrymmen och dessutom finns en platsbesparande lösning för stegen upp till sängen samt en garderob som går att dra ut. Därutöver finns en mångsidig lösning för toalettdörren som gör att sovavdelningen kan skärmas av.

Ecovip lanserades i juni förra året och består av nio modeller med separata sängar, centrerad dubbelsäng samt tvärmonterad dubbelsäng. Köket finns i L-koncept eller med motstående montering.

Laika grundades 1964, för 57 år sedan, av Giovanbattista Moscardini, och namnet Laika togs från den första hunden i rymden. Bolaget ingår numer i Erwin Hymer Group.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.