Nästa artikel
Kort plåtis med stor förvaring
NYTT 2025

Kort plåtis med stor förvaring

Publicerad 2024-08-18 07:00
Nya Karmann-Mobil Davis 610 LS är bara 6 meter men har ändå långbädd och stort garage.

Tack vare en elektriskt nedsänkbar taksäng har plåtisspecialisten Karmann-Mobil skapat ett variabelt garage i nya 5,99 m korta Davis 610. Förvaringen under sängen kan alltså utökas tack vare att sängen hissas upp. I mittgången finns ett lastskydd med inbyggt fotsteg som kan öppnas när längre föremål transporteras. Detta är alltså en plåtis under 6 m med långbädd och lång förvaring under. 

Den stora nedsänkbara sängen har vi tidigare sett i 6,36 meter långa Ducatoskåp, men mer sällan i korta 600-skåpet. Karmann har lyckats med konststycket tack vare ett kompakt badrum. När det fällbara handfatet inte används försvinner det in i väggen ovanför kassettoaletten, vilket också sparar utrymme. Dessutom är badrumsdörren vikbar vilket gör att den tar mindre plats när den öppnas.

Det längsgående pentryt har kylskåpet på gaveln så att det kan nås även utifrån tack vare dubbelhängd dörr som kan öppnas från två håll. Som tillval finns ett pop-top-tak vilket ger en extrabädd på 180 x 120 cm. 140 hk är standard och totalvikten 3,5 ton medan lastvikten inte är känd i skrivande stund men bör räcka på korta skåpet. Vi noterar även LED-stämningsbelysning, köksbänk med solid yta och matbord med utfällbara skivor. Se bilder och planlösning nedan.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.