Nästa artikel
Köp resereportagen från nr 6/2013 digitalt
TIDNINGEN

Köp resereportagen från nr 6/2013 digitalt

Publicerad 26 juni 2014
Nu kan du köpa våra tryckta resereportage i digital form! De här är resereportagen ur nummer 6/2013 och de handlar om Lappland, Österlen, Tanumshede, Skärgård och Tyskland.

Lappland: De flesta förknippar sommarsemester med att åka söderut. För de som väljer det motsatta hållet står ett smörgårdsbord av upplevelser uppdukat, här serverar vi en delikatess från Lappland.

 

Skåne -Österlen: Sandstränderna och kullarna längs Österlen är som gjorda för stillsam vandring. Vattnet är kallt och inbjuder inte alltid till dopp, men finare sand och vackrare kuststräcka är svårt att hitta. 

 

Bohuslän -Tanum. På vägen genom Bohuslän har man ofta siktet inställt på den fantastiska kusten. Ett minitips i närheten är att stanna till vid det stora hällristningsområdet i Tanums kommun.

 

Stockholms skärgård -Ö-tips: Det går faktiskt att komma rätt långt ut i skärgården även med ett fritidsfordon. Dels finns vägen runt Nacka och Vaxholm men här tipsar vi om två öar där du kommer nära det öppna havet.

 

 

Tyskland -Main Donau: Det finns ett antal trevliga doldisar där det är trevligt att stanna till och titta på imponerande byggnadsverk. Här får du tips på några spännande slussbyggen i Main Donau. Rossfeldstrasse: Söker du spännande vägavsnitt och befinner dig i sydligaste Tyskland på gränsen mot Österrike rekommenderas Rossfeldstrasse. Vägen når hela 1560 meters höjd där den slingrar sig fram bland de dramatiska alpern. Neuschwanstein: I södra Tyskland är ett av världens mest kända slott. Det sägs att Disney hämtat inspiration till sagan om Törnosa tack vare detta slott. I dag är Neuschwanstein en av Tysklands mest besökta sevärdheter. Hopfen am see: Tyskland ligger långt före vårt eget land när det gäller camping och ställplatser. Många campingar är så exklusiva att de faktiskt klår de flesta hotellen i vårt eget land i fråga om bekvämlighet. Så är det med Camping Hopfensee i södra Bayern.

Här hittar du reportagen!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.