Bild
Nästa artikel
NYHETER

Kolla in nyheterna från Carthago 2018

Publicerad 15 juni 2017 (uppdaterad 15 juni 2017)
Den tyska tillverkaren Carthago fortsätter att trolla med sina innerutrymmen. Dessutom tillkommer några nya planlösningar vilket betyder att utbudet ökar från 51 till 56 modeller till 2018. Här följer de viktigaste nyheterna från Carthago med bildspel.
Carthago presenterar till 2018 de nya helintegrerade modellerna c-compactline I144 QB samt I144 LE och i beskrivningen säger de ”så här stort kan kompakt bli”. Liten och smidig på utsidan men rymlig invändigt är en dröm att sträva mot och nya c-compactline I144 QB har tagit ett kliv närmare den drömmen tack vare en utdragbar queenbed (195x145 cm). En bäddlösning som vi har sett förr och när det kombineras med ett slimmat kylskåp ger det överraskande utrymmen i en sjumetersbil (6,99) som denna.

Även syskonmodellen med långbäddar c-compactline I 144 LE, sticker ut med sina innerutrymmen. Denna bil är också 6,99 lång men har ändå ett luxuöst badrum, vinkelkök, sittgrupp med fem platser och en totalbredd på smidiga 2,12 meter. I 144 LE har ena långbädden blivit ”utdragbar” vilket sparar viktiga centimetrar.

Samtliga modeller i den helintegrerade serien c-compactline har fått en större sits vid ingången och bidragande till att man tjänat utrymme invändigt är det nya kylskåpet Slimtower. Serien har också fått ny design på luckorna ”bright ash-tree” med högglans fronter i cremefärg.
 
Även serien c-tourer T har begåvats med nya halvintegrerade modellerna c-tourer T144 QB och T 144 LE där den förstnämnda har queenbed och den andra har långbäddar. Båda utfällbara för att spara utrymme i bodelen dagtid. Det betyder alltså fullstora bäddar, vinkelkök, fem platser i sittgruppen och en totallängd på 6,99 m i en halvintegrerad husbil vilket får sägas vara fullt godkänt. Till 2018 tillkommer Al-Ko-chassi på två av de halvintegrerade modellerna i c-tourer-serien (samtliga helintegrerade har redan Al-Ko) och det är modellerna c-tourer T 149 och T150. Övriga halvintegrerade bilar i serien har Fiats lågbyggda chassi där Al-Ko kan väljas som tillval.
 
Vidare uppåt i hierarkin har vi helintegrerade Carthago chic c-line I 4.9 L. Den har till 2018 förlängts med 30 cm vilket ger plats för garderober mellan sovrum och badrum. Den uppmärksamme ser även att den fått ett L i slutet av modellnamnet. Chic c-line I 4.9 L mäter numera 7,75 meter i totallängd.

Samma sak gäller även chic c-line I5.0 med queenbed där de extra 30 centimetrarna gett två garderober som går från golv till tak samt att modellerna fått en mer solid skjutdörr mellan sov- och badrum.

Chic c-line kan till 2018 fås med tillvalet ”Sky Dream Comfort” om man väljer bort den nedfällbara sängen i förarutrymmet. Tillvalet innebär en snygg radda med överskåp ovanför förarhytten, indirekt belysning samt två snygga takfönster genom vilka himlen kan skådas.
 
Vidare så har Chic e-line I 50 och chic s-plus I 50 förlängts med 16 cm vardera vilket gett utrymme till garderober intill badrummet.
Övriga förändringar i hela Carthagos program är att sovrummen från c-tourer och uppåt har fått en ny tv-lösning där TFT-skärmen åker ut på en skena i taket mellan sängarna. Vidare har madrassen på långbäddarna förändrats så att det blir lättar att nå garderoben under sängen. USB-uttag kan fås som tillval i sovrummet på alla modeller.
 
När det gäller badrummet så har c-tourer, c-line, chic e-line och s-plus fått ett nytt handfat med sidobänk som ger mer golvutrymme och svängrum när man sitter på toalettstolen. Materialdesignen är också ny och kallas ”stone-replica” då det liknar sten. Vidare har en del detaljer förändrats i duscharna för att ge mer svängrum och högre takhöjd.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.